Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lite

    őstag

    válasz Marchello19 #76363 üzenetére

    Utánanéztem, ki mit tud. A hangszórók slim kivitelűek, sok basszust nem várnék tőlük, jó ötlet a szub. Viszont 91dB érzékenyégűek, csodálkozom, miért kellett hidalva hajtani.
    Én így csinálnám:
    - Fej front rca out-ra kötném a Focal-t.
    - Fejen 80Hz-es szűrőt alkalmaznék, a mélyet ne ez a csatorna vigye.
    - Erőstő 2 csatonájára a középmélyek direktben (a keresztváltó ezekkel gyárilag sem foglalkozik!), de ugye 80 Hz alatt már vágva, nem fog erőlködni.
    - Másik 2 csatornára a gyári keresztváltókat kötném, abba a magasakat, csillapítás nélkül (kapcsolójuk alapállásba). Az intézi a vágást.
    - Így a front szekció hangereje külön állítható lesz (általában sok a magas, most beállítható lesz, az erősítő gain-jeivel).

    - Fej rear rca-ra kötném a szubot.
    - Ezt a fejen is lehet álltani és a majdani erősítőn is a vágást. 63Hz körül kezdenék (esetleg 80, de akkor a front 100Hz-en legyen).
    - Hangerőszintek, esetleg pici eq beállítás.

    A vágásokat először -12dB/oktáv meredekséggel csináld! Elvileg így fog szépen összeszólni, de ha fázishibád van, meredekebb vágásokkal (ami eltolja a fázist) össze lehet illeszteni.
    Ha a magas nem áll össze, akkor a keresztváltó UTÁN fordítsd meg a bekötést. Visszavesz a harsányságból.
    A szub polaritását is felcserélheted, ha nincs mély (kioltás miatt). De először az eleje álljon össze, egy szép tiszta, feszes, mélyhiányos hangot kell kapnod...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák