Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • benmarcll

    csendes újonc

    Na hát meglestem, hogy 50Hz-n, a szokásos hangerő mellett mennyire terheltem a kis mélynyomót, hát nem szerettem volna addig tekerni, amíg eléri azt a kb 24.5V-ot. :D

    Aztán meghallgattam zene mellett is, hogy a szokott hangerőn, ahol én már úgy éreztem, hogy "ejjajj, lehet sok lesz", és biza max 8-10 V körül jártam. Bátorkodtam picit feljebb tekerni a hangerőt, és érzetre meg basszus-hangzásra durvább volt bőven, mint ahogy szoktam hallgatni, és így már volt egy két nagyobb basszusnál, hogy egy pillanat erejéig belekóstolt a 27V-ba is. Átlagban olyan 10-13V körül mozgott.

    Ez a kis teszt számomra megmutatta, hogy én bizony eddig nem használtam ki teljes terhelhetőségét a melyládának, viszont elgondolkoztatott, hogy vajon mit tudhat egy pár hsz-sal feljebb említett Gladen SQX 10 például. Hogyha a Gladen mondjuk fele terhelésen tudja azt produkálni, amit a Hertz kb majdnem maxon, akkor lehet váltanék. Mit gondoltok? Egyáltalán az erősítőm elbírná? Van akkora ugrás minőségben a Hertz és a Gladen SQX10 között, mint mondjuk egy Blaupunkt GTB 8200-as aktív és a Hertz között?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák