Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    Dél-Alföldön/Kecskemét környékén tudtok valaki jó hifi-építős szakit ajánlani?
    Mert miután időhiány miatt a lelkes helyi szaki fusiba(akinek egyébként ez a fő profilja(?), ehh ezért is hagytam hadd csinálja), egyébként elég szép összeggért berakta a rendszert, úgy hogy azért vannak fentartásaim, jó lenne újragondolni egy kicsit az egészet.

    Hülye ügyfél kálváriája / problémás pontok:
    -miután kifejezetten kértem, hogy a kábeleken/beszerelés minőségén ne spóroljunk, berakott ACV rca-kat (so-so ez még akár el is menne), de 2x150rms szettet erőtől(csomi) iso-csatiig(középkonzol) ~1.5mm2-es, nyilván csodás minőségű kábelekkel behúzta, majd innen rákötötte gyári kábelekre, amik mennek ajtókhoz, mondván jó a gyáriak minősége(egyébként lehet hogy újkorában oké volt, de azért elröppent egy 17 év azóta), így lett egy szééép hosszú(4 + 2-3m), átkötéssel megspékelt, eltérő kábelekkből összfércelt "alkotás".
    -első woofert gyári konzolba rakta, miután kértem, hogy az áltlala belerakni kiván kartonpapír-merevségű müa. konzol helyett már akár a gyári is jobb (épített, mdf fel sem merült, vagyis részemről igen, de hát "minek az, mi nem szoktunk ilyet" kijelentéssel el is intézte, mint általában a többi kritikámat is).
    A gyári konzolok visszahelyezése "stabil" rögzítőbolhákkal megtörtént, szigetelés, szegecs, csavarkötés, egyéb úri huncuttság ugye minek.
    -ajtószigetelésnél sikerült kiharcolni, hogy ne csak a külső lemez belsejére rakjon("ua.: nem szoktunk a belsőre, minek, megg hát drága is" (+3e) :U ). Ezt én már sikernek könyvelem el, és a végeredmény is az elmegy kat. (külsőn kb 0.3 nm, belső nagyrészt fedve, tényérnyinél nagyobb fedetlen terület csak itt-ott :D ).
    -tápkebelek ki tudja mifélék, a legfontosabb, erősen hangsúlyozott tulajdonsága a "ne aggodjak, hát 10-esek(10mm2)", de mondjuk jja kb 2-3m -re ez akár elég is lehet (80A).

    Szintén sikernek könyvelem el, hogy a vége felé a fentebbiek miatt már kellően pipa állapotban rendesen vita mellett sikerült elérni, hogy az ajtó kárpitja alá tett hangváltóra rákerüljön a fedele és ne csak "jól be legyen szivacsba csavarva" pőrén :C

    Hab a tortán, hogy mindezek végeztével az eredeti munkadíjat ~40%-kal megfejelte, mondván sok nyűgöm volt, így a már kész alkotást kellett újból megbontani...
    Ja és a végső perezentáció legfőbb fícsörének a loudness off-ról high-ra történő feltekerése jelentette "hogy ezt figyeld milyen jól szól, nna ugye?".... kulturált átbaszott ügyfélként gondolatba lefutott egy:
    háátbazzeg azért cseréltem az egész hóbelebancot, hogy ne ezt a k*rva loudnesses bömbölést kelljen hallgatnom baszmeg... kifelé csak egy fancsali mosolyra futotta, meg is lett jegyezve, hogy nem leklesedek eléggé, pedig szoktak :DDD

    Felmerül, hogy miért nem hagytam ott az ürgét a 'csába, nos jóféle nyomi-szaki módon a megbeszélés során minden szép és jó volt, aztán már a kocsi szétbontva, félig beberhelt állapotában jöttek szépen a kellemetlenségek/meglepetések: hogy ezt ígyne, aztúgyminek, jajmárbeszereltem emígy, hát de az soook időmbe telik ha másképp gondolom... stb, stb
    Nekem meg itt volt a hosszú hétvége, családi program, halom meló, szokásos.
    De jja magamanak kellet volna megcsinálni.

    Mondjuk neki is állok majd ezt-azt feljavítani(szig., táp/speaker-kábel ugrd.), de egy mdf kiemelőkeret, meg esetleg normális speaker-kábel behúzás ajtóig, az elég szopónak néz ki, erre kellene vlki jómunkásember.

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák