Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lite

    őstag

    válasz B-enji #57262 üzenetére

    Rendszerfüggő, de hallani lehet a különbséget. Bár az igaz, hogy a neten sok kamu, felkonvertált cucc van, néha még a cd-rip is 24 bites... (ezzel konkrétan az álatlad emlegetett "kölcsönzőben" találkoztam) :DD :DD :DD
    Én azt vallom, hogy a 96/24 világ igazából azoknak való, akik hiteles forrásból tudják azt megszerezni (kb. a saját lemezesládámból előveszem a korongot és felveszem/digitalizálom, az tuti 96/24 lesz). Digitális oda-vissza-keresztbe-kasul konvertálások, remastering-ek azért sokat tudnak csalni rajta, nem biztos, hogy átjön a difi. Amit én mondok, hogy mit érzékeltem, az a saját rögzítés és lerontás 44/16-ra. Nem a tutit akarom mondani, csak annyit, hogy ez egy nagyon ingoványos talaj, itt már sokkal-sokkal több szempont befolyásolja a végeredményt.

    Illetve, a netes publikálásnál, egy-egy vinyl rip-nél, ha kiírják a felvétel készítéséhez használt rendszert, gyakran röhögőgörcs kap el, hogy azzal a f*ssal mit is akart? Azon a büdös életben nem fog átjönni a különbség, azt a mezei cd agyonveri. Kár volt koptatni a szegény lemezt egy olyan esztergán... ;)

    Megnyugtatásul: a 3. pont a leggyakoribb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák