Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m.lala

    aktív tag

    Meg kell mondjam szép ez a szakma, csak feljöttem megkérdezni, hogy milyen fejegységet vegyek azóta meg nem tudom abbahagyni az ismerkedést, olvasást a hifikkel.
    Berántott teljesen erre nem voltam felkészülve. ;]

    Sokat olvasgatva kérnék pár tanácsot. Belépő szintű, gyáritól jobban szóló/nem lesz nehéz/ rendszert kezdenék el építeni, de mivel perpillanat a költségvetés véges, ezért tényleg egy nagyon alap upgradet terveztem:
    Elöljáróban maga az autó a szűk keresztmetszet: A4-es Audi /B5/ 1998-ból gyárilag 10 cm es hangszórókkal, kalaptartóban még 2-vel.
    A bal első biztos érezte, hogy jön a fejegység csere, mert iszonyat recseg, meg fogom nézni, de akkor már lehet le is cserélem azt hiszem nem kár érte.

    A lehetőségek és ebben kérném a véleményeket:
    fejegység JVC KD-X330BT/mindenképpen kell, faterré elszállt ő kapja az enyémet/, ehhez tartozóan a hangfal dilemmám:
    1. verzióban előre Gladen Audio ALPHA 100 bepattintom és élvezem
    2. második verzióban kiemelő keret + Kicx STC 5.2 - Kicx 13 cm ezt valószínűleg még jobban élvezném
    Igazából csak annyi a kérdésem alap rendszernek bármelyiket választva jól járok?
    Hajlok a 13-cm es felé, még olcsóbban is kijövök és hát azért feltételezem még ez is az alja, ha már 16-osról le kell mondjak, ha nem akarom nagyon szétfúrni, faragni az atyaúristent is.

    Zajszigetelésre mit ajánlotok konkrét típust, ami ktg. hatékony és elfogadható a nem túl magas igényeimhez, ami megáll 10 ezerben a két ajtóra?

    Szóval összegezve a jövőre nézve két út is áll előttem:
    - A bal első ratyi hangszóró helyére szerzek egy bontott gyárit vagy túrok bármilyen 10 cm-es nem noname-t, fejegységet megveszem, zajszigetelést normálisan megcsinálom, szerzek egy normális két/négy csatornás erősítőt az első szettre. ez így kb. megállhat 60-ból. Később mehet bele az új hangfal, négy csatornással a ládát is megtudom később hajtani, ha lesz.
    - Fejegység csere+hangszigetelés+új hangfalak, de nincs erősítő, ami később mehet bele és lehet akár négy csatornás is igy a ládát is meglehet hajtani. Így nem dobok ki pénzt inkább erre hajtok és ez talán fejleszthetőbb.

    Ez így fejegység 28 + hangfalak cirka 20 + zajszigetelés+10 /60e + szerelő, ha ebből a keretből lehet élhetőbbet, jobbat kihozni várom a tapasztaltak segítségét.
    Végső soron jövőre ugyanott tartok, és van egy belépőszintű rendszerem. Ja láda nincs…..akkor mégse. :)

    És egy abszolút laikusan elvetemülten hülye kérdés a végére, a hátsó hangszórókkal lehet kezdeni valamit, hogy egyfajta mélysugárzóként funkcionáljanak, azon kívül, hogy rá van kötve a fejre és szól, ha már láda nincs? Kikötni azért nem szeretném csak egy kellemes akusztikára vágyom, nem bugyileszakító hangerőre. ;]

    Köszönöm a türelmet.

    Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?

Új hozzászólás Aktív témák