Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    válasz kigoi #47843 üzenetére

    Ez a kábel mizéria is annyira sok mindentől függ. Nekem helyre lett végre téve az összes rendszerelemem, köztük minden kábelem is. Jelenleg ez lett a végső felállás: Alpine CDE-178BT fej, Alpine 3549 erősítő a mélynyomónak, Alpine SBE-1044BR zárt láda, Alpine 3544 erősítő a szettnek, Rainbow DL-C6.2 szett.
    (Egyrészt próbálkoztam az aktívval mint olyan, de nekem nem jött be. Az istennek sem sikerült olyan keresztezést beállítanom a szettre, hogy szóljon úgy, mint a passzív váltóról. Másrészt 80W volt csatornánként a mélyközépre és magasra is, lehet az is kevés volt. Végül visszakerült a 3544, így csatornánként legalább 150W-ot kap a szett a passzív váltón át. Döbbenet, mennyivel jobb a hangja így.)
    Még a legelején cseréltem az 1000Ft-os RCA-t először 5eFt-os Sinus Live-ra, már ez sokat dobott a dinamikán, részletgazdagságon és hangtisztaságon, aztán bekerült mellé a 7eFt-os Phonocar RCA, teljesen hasonló tulajdonságokkal. Végül ez a 2 maradt. Érezhetően előrelépés volt, nem is kicsit az olcsó kábelhez képest.
    Rendbe kellett raknom a hangszóró kábeleket is, mert a nyomónál mint utólag kiderült 1,5mm2-es nevenincs kábel volt, a magasok elhelyezésével pedig amikor próbálkoztam, olyan kábelt húztam be ideiglenesen, amit épp találtam. Emiatt az egyik oldalon 0,5mm2-es kábel ment, a másikon meg 3 db-ból összetoldott kábel, amiben volt 1,5mm2-es SAL, 1,3mm2-es Piton Car meg valami noname. A passzív váltóig pedig 2 db 20cm-es kínai 1,5mm2-es kábel ment befelé, ami kb. rezet nem látott. 100Ft volt métere.
    A nyomó kábelét kicseréltem Kácsa KCE-FLW40-re (1710 Ft/m). 0 azaz 0 változás lett belőle. Sem dinamikában sem bármi másban nem változott a hang. Kb. totálisan kidobott pénz volt.
    A váltót is elrendeztem normálisan, így kellett 2x1m kábel, ami végül a Kácsa KCE-FLW25 (1020Ft/m) lett, a magasok pedig kaptak KCE-LSW15-öt (500Ft/m). Minimálisan részletgazdagabb lett és a magas tartomány finomodott egy picit, de döbbenet nagy különbség itt sem lett. Igazából megnézve, hogy előtte mekkora igénytelen kábelek voltak bent, és ahhoz képest milyen meglepően jó hangja volt, ezt is kidobott pénznek érzem. Ha még1x neki indulnék, hangszóró kábelre biztosan nem költenék vagyonokat. Legyen meg a keresztmetszet, de egyébként szerintem teljesen felesleges túlgondolni. Az RCA kábelnél sokkal jobban hallatszik a különbség. A hallottakra pedig azt sem lehet mondani, hogy gagyi a rendszerem, főleg a szettet hajtó 3544-es erősítő, amire mondta Gombi, hogy felépítésben és hangban erősen A osztály felé húz. Ezek után kicsit többet vártam ettől az egésztől.

Új hozzászólás Aktív témák