Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • opeter70

    senior tag

    válasz B-enji #39701 üzenetére

    Azért én nem fogalmaznék ennyire sarkosan.
    Nálad lehet, hogy más a probléma. Pl zöröghet a zárszerkezet, az odavezető bowden, az elektromos kábelek, amelyek a hátsó ajtóhoz vezetnek. Sőt még a merevítéseknél a nem megfelelő ponthegesztés is.
    Ez a kijelentésed akkor lenne helytálló, ha megcsinálnád a szigetelést Dynamattal, vagy STP-vel és teljesen elmúlna minden zörgés. Ráadásul, ha lehetséges, független "hallgatósággal" tesztelve, hogy a drágább termék miatti placebo effektust is ki lehessen zárni.

    Innentől már nem (csak) neked szól, hanem általános vélemény következik:
    Természetesen nem vonom kétségbe, hogyaz említett termékek jobbak, mint a Soudaband, de ne higyjük már azt hogy attól valami iszonyú nagy csodát fogunk hallani (vagy éppen "nem hallani").
    Azért a Soudaband sem marcipánból készült. :)
    Kisebb különbségek lehetnek, de azért azt tudomásul kell venni, hogy minden ilyen termék ugyanúgy bitumen alapú és alakasírozott (vagy anélküli) és a bitumen mint olyan, a tulajdonságánál fogva csillapít. Legfeljebb a sűrűségében, vagy fajsúlyában lehet eltérés, ami tény, hogy jelenthet különbséget a zajcsillapításban ezt nem is vitatom. Én inkább ezeket a "gigászi" különbségeket vonnám inkább kétségbe.
    Volt itt régebben olyan megjegyzés valakitől (sajnos már nem emlékszem, hogy kitől), hogy ő meg tudja "hallani" a különbséget az STP Gold és az STP Silver között.
    Na erre én befizetnék! :)

    És akkor mi a helyzet a "köztes" termékekkel? (Pl. Hanno protecto PF830, Amortson, Sinus Live ADM és társai)
    Ezek kifejezetten autós felhasználásra készültek, rezgéscsillapítás céljából. Akkor ezek most jók, vagy szarok?

    Összehasonlító tesztet csak igen kevés ember tud csinálni az ilyen termékek között, mert ahhoz pontosan ugyanazt az autót, pontosan ugyanazzal a hangrendszerrel szerelve lenne értelme vizsgálni az eltéréseket.
    Gondolom a fent említett kolléga is leszigetelte az autóját STP Silverrel és másnap levakarta és felrakott helyette Goldot, hogy össze tudja hasonlítani. :D Az hogy másik autóban jobbnak véli valaki az egyik terméket a másiknál, az millió egyéb paramétertől függ: A lemezek vastagsága, a gyári illesztések, az összeszerelés minősége és nem utolsó sorban a beszerelt hifi lánc.

    Félreértés ne essék, én sem javaslom feltétlenül a Soudabandot, de szerintem nem is kell feltétlenül rohanni a boltba a legdrágább termékért, csak mert egy jól csengő márkanév van ráírva. Egy közepesen drága termék gondos és szakszerű felhelyezése hozhat legalább olyan jó eredményt, mint egy pár hanyagul "feldobált" lap a márkás termékek közül.

    Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam és remélem nem gázoltam senkinek a lelkivilágába.

Új hozzászólás Aktív témák