Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz talla #37244 üzenetére

    "nincs róla tapasztalatom és nem tudok róla véleményt mondani"

    Félre ne érts, nem konkrétan a Workzone-t akarom védeni, de talán magad is érzed, hogy ahhoz képest, hogy nincs vele tapasztalatod, nem tudsz róla véleményt mondani, ahhoz képest elég alaposan taglaltad, hogy miért nem vennél ilyet.
    És hát én annál többet nem olvastam ki a soraidból, mint a jogos avagy jogtalan előítélet.
    Én valamelyest másképpen gondolkodom. Míg egy Stihlből 10 darabot adnak el, addig egy Workzone kategóriájú gépből 100-at. Vagy még talán többet. Vagyis ezekkel a barkács gépekkel számszerűen sokkal több a tapasztalat. És miután barkácsolók használják, akik kevésbé értenek az ilyen gépek kezeléséhez, karbantartásához így fokozottan érvényesülhet a veszélyforrás jellege. Az én következtetésem az, hogy ha az olcsósága egyben a veszélyességét is növelné, akkor egy aldi-féle multinak nem érné meg bevállalni azt, hogy kétes üzembiztonságú terméket forgalmaz. A németek azért adnak erre.

    Amit az árakról írtál, az számomra a tipikus: megnyugtatom a lelkemet ha drágábban vásárolok-elv, mert azt feltételezem, hogy többet is kapok érte. Ezzel szemben én úgy gondolkodom, hogy ennek a fotózott láncfűrésznek éppen 15.000Ft az ára. Egyébként 20.000Ft-ért árulják. Miután azt is tudhatjuk, hogy az aldi/lidl elég ügyes árpolitikár folytat, főleg a 3 év gari függvényében, amit ők 20.000-ért árulnak, az másutt bőven 25.000Ft felett jár. Tehát én éppen azért venném meg 15-ért ezt a gépet, mert tudom, hogy másutt hasonlót 25-35-ért vesztegetnek.

    Természetesen az hatványozottan igaz, hogy ez egy BARKÁCSGÉP! De az én esetemben az is hatványozottan igaz, hogy annak is kezelném. Mert míg valaki megvesz egy aldis körfűrészt, és esetleg iparszerűen nyüstöli (akadnak ilyen asztalosok), addig kicsi az esélye annak, hogy egy favágó ezzel a Workzone láncfűrésszel dolgozna naphosszat. És nyilván nem is bírná a gép.
    Nekem kimondottan alkalmi jelleggel kellene, időnként levágni egy-egy ágat a 3-4db fánkról, félbevágni egy pallót, gerendát... ilyenek. Gyakorlatilag olyan dimenziókról van szó, amit idáig megoldottan kézzel, nyögvenyelősen. És ha a szívemre teszem a kezem, akkor nem is létszükséglet ennek a gépnek a megvétele, inkább csak hiányzik a palettámról :)
    Őszintén szólva, van egy-két gépem amit jó ha 1-2 alkalommal használtam, de megvettem, hátha kell majd alapon :) (fali horonymaró, 210-es flex, aligátorfűrész, stb.)
    Oregon láncvezető van rajta, ami elvileg márkásnak számít. Nyilván az Oregon legalja...
    A használati útmutatója pedig tartalmaz némi munkavédelmet is, amit nekem nem árt áttanulmányozni, mert egyszer ha volt a kezemben láncfűrész.
    De hétfőn felhívom, majd a szervizt és megkérdezem, hogy ajánlják-e, mire érdemes vigyázni, mi a gyengéje?

Új hozzászólás Aktív témák