Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Loobelt70

    csendes tag

    válasz SCH04 #29930 üzenetére

    De jó lenne megnézni azt a nagy vasat! Sok technikai részlet nem tisztázott még a fejemben.
    A mechanikai és elektromos méretezések, merevítési megoldások, rezgéscsillapítás, asztal -emelés mechanikai, -esetleg és elektromos megoldása, annak léptetése, előtolás technikai, és(anyagi) megoldása, a gép etetésének megoldása, hidraulika és nem sorolom tovább úgy minden ami a nagy vassal kapcsolatos.
    Tavasszal szeretném felújítani a Kiskőrösi 800-ast. A horizonthoz szereztem már két 800-as alu-öntvény kereket és egy villanymotort, amin van egy hajtómű és elektromos fék.
    Egy autósboltban dolgozom már több mint tíz éve, de semmi affinitásom nincs hozzá. A fával meg imádok dolgozni.
    Nekem nincsenek, meg nem is voltak nagy megrendelőim, vakon vágok a "sok ismeretlenesbe". Azt szeretném elérni, ami neked már nagyjából adott. Fűrészárut tudjak előállítani, tudjak szárítani, gőzölni, gyalulni. Tartok majd legalább négy fajta fát, (tölgy, bükk, fenyő és akác.) Ha valakinek kell, hát eladó. Amíg meg nem köl, addig táblásítok jó néhányat és az is eladó. Ha mag még az sem köl, egyedi bútorokat, kisbútorokat készítek és azt is árulom.
    Gyakorlatilag erre teszem fel a maradék életem. Hiszek benne, hogy ha valamit szeretettel művel az ember és nem muszájból, az előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét.
    Milliomos valszeg nem leszek ebből soha. Ha a jelenlegi fizetésem jó 70-80%-át ki tudom termelni a fával való munkával, egyelőre nekem az elég.
    Ha módod akadna rá, és nem titok, elküldhetnél néhány dokumentumot a masinádról illetve fényképeket!

    "Nincs bedugva és mégse' forog!"

Új hozzászólás Aktív témák