Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz zonusz #22203 üzenetére

    Igen, azt én sem szeretem a Felder cégtől, hogy nem nézheted meg az árakat csak úgy. Ingyen visszahívnak, de ennek az ára az, hogy olykor akkor is megcsörgetik a telefonodat, amikor a hátad közepének sem hiányzik.

    No, konkrétan ez:
    - brutto 235 € (mai legjobb árfolyamon ez 71.440 Magyar Királyi Korona, tehát occóbb, mint a metebó.)
    - Teljesítmény 1000 m³/h, tehát ez is jobb, mint a matabó.
    - Nem írja, de tudom, hogy fém lapátkereke van, tehát az is jobb, mint a matebó. (Azért rendeléskor pontosítani kell ezt mindenképp, mert lehet, hogy rosszul emlékszem, vagy megváltozott.)

    Azért, hogy ne legyen olyan kerek ez a Felder suvickolás, szerintem ehhez ennyiért nem jár elszívótömlő, a metibóhoz meg de - azazhogy a metebó ad is, meg nem is ad.
    Ha külön fizetős a tömlő, akkor innen választva a 100-as br. 24,45 €/fm, innen választva pedig 19,32 € méterenként bruttóban. A drágábbik sokkal erősebb, nehezebb, tűzállóbb, és nem annyira átlátszó, nem annyira hajlékony. Azért ez is hajlékonyabb a metebóénál. Az olcsóbbik nagyon könnyű, rendkívül hajlékony, és szinte teljesen átlátszó. Három méternyit simán elpostáznak Neked egy diplomatatáskányi méretű kartondobozban. Mindkettő strapabíró. Jómagam a drágábbikból vettem, az öcsém az olcsóbbikból. Mindketten elégedettek vagyunk vele évek óta (kb 5 éve). Hogy Neked melyik jön be jobban, majd eldöntöd.
    Egyébként elképzelhető, hogy épp most januárban a tömlő árát ismét leszállítják néhány hétre. Többször is volt már az ára 10 € alatt.

    A Hammer és a Felder között az érdemi különbség az, hogy a Hammert kezdő vállalkozásnak szánták, nagyon szem előtt tartva a termék árát. Ezekben nincsenek extrák, többnyire kisebb méretűek, teljesítményűek a Felder társaiknál. A Felder gépek viszont prémium kategóriásak, világszínvonalúak. És persze jóval drágábbak. Kicsit hamiskás a hasonlat, de lehet, hogy megérted belőle:
    Olyasmi különbség van a Hammer és a Felder között, mint a DeWalt és a Festool között. Az egyik nagyon jó, a másik kimagaslóan jó - és ez tükröződik az árban is.

    Igen, évek óta teszi a dolgát a metebóm, írtam is. Nem olyan rossz az, csak hát nekem kialakult egy fóbiám. Egy tutibiztos: Ha ismét elszívót kell vennem, akkor a Feldertől fogok vásárolni, még ha drágábban mérnék, akkor is. (Nem vagyok Felder fan, csak szeretem a minőséget, és hajlandó vagyok áldozni is érte.) Jelen esetben ez az áldozat nem is annyira forintban értendő, mint a folyamatos hasonlítgatásoknak, keresgéléseknek szentelt időráfordításban, ami passzió, ha van rá idő, de kínkeserv, ha sürgős.
    Az a fekete micsoda nem porlad, hanem hidegben ahol meghajtod, ott ki is reped. Hetente rátekersz egy guriga szigetelőszalagot az első télen, tavaszra pedig elhatározod, hogy ezt kivágod mostmár a francba.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák