Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • valkesz93

    csendes tag

    Sziasztok,
    Tavaly osszeraktam egy ontozorendszert, egy magnesszelep vezerlesebol allt az egesz, de egeszen jol vegezte a rendszer a dolgat. Az egyetlen dolog amit nagyon nem szerettem benne, hogy fugott a 240V-os halozattol, es iden ezen szeretnek javitani.
    Elkezdtem utananezni a napelemeknek, de kicsit elakadtam nyilvan tudas hianya miatt.
    Van egy alap koncepciom, de meg nem rendeltem be hozza a komponenseket, mert nem vagyok benne biztos, hogy mukodo kepes lenne, remelbem ebben tudtok segiteni.
    Adott lenne egy 12V korul napelem erre kotnek ra egy 5A MPPT Solar Panel controllert(ezeket neztem ki: [link] [link] ) tudom hogy ezek nem a legjobbak, de kiserletezni szeretnek es lehetoleg olcson kihozni. Ennek a kimenetere kotnek ra 3db 18650 lip akksit egy BMS tarsasagaban.
    A rendszeremet az MPPT solar controller kimenetere kotnem ra, ugyan oda ahova a az akksit is, ennek van barmifele hatranya?
    AZ MPPT-ben onmagaban is van egy "akksi tolto egyseg" mely tudomasom szerint pl 12.6 voltnal nem toltene tovabb az akku pakkot, de azzal mar fokep nem vagyok tisztaban, hogy a BMS kimeneti oldalan ami az MPPT-hez csatlakozik milyen feszultseget mutat, mindig a cellak ossz feszultseget mutatja? es igy kizart, hogy megzavarja a MMPt erzekelojet?

    Ha valaki segitene, elore is koszi :)

Új hozzászólás Aktív témák