Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gr8tjoey

    tag

    válasz bigrock #23233 üzenetére

    Igen, íme:
    http://kepfeltoltes.hu/view/130411/IMAG1306_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/130411/IMAG1305_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Ilyen működés közben:
    http://kepfeltoltes.hu/view/130411/Screenshot_2013-04-10-23-45-33_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://kepfeltoltes.hu/view/130411/Screenshot_2013-04-10-23-44-58_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Az fontos, hogy mindig MTK engineering módban kell kezdeni a gps keresést YGPS programmal.
    Ha ott vagy, akkor az INFORMATION fülön nyomj AGPS restartot, majd FULL, majd COLD. Ezután a pontosság 20-30 métert is javulhat!

    Sokáig keresgéltem, hogy mégis hogy kéne egy GPS antennának kinéznie. A linkelt francia oldalon sokat írtak róla, hogy mm pontosnak kell lenni az antennának, különben nem lesz jó. Hát én kivágtam mm papíron az egészet, és rohadtul nem jött az eredmény. Aztán - mivel vettem egy méter öntapadós rézfóliát - elkezdtem mindenféle antennaformát kivágni. Az általános tapasztalatom az volt, hogy ha hátlap nélkül egy ujjal megfogom az akármilyen formájú antennát, akkor 10m alatti pontosságot tud a gps. Ebből kifolyólag nem a hardverrel van a baj, hanem a jel erősségével (SNR). A legjobban a sima sodort rézdrót fogja a jelet, azzal 40 feletti SNR-t lehet csinálni, de azt nem tudod betekerni sehová (főleg az S3 klónban nem volt __semmi__ hely). Próbáltam elkalapálni a drótot, de úgy már nem jó, és nagyon törékennyé is válik.
    Aztán egy oldalon találtam laptopba rendelhető GPS kártyát (a link már nincs meg) amin az antennának való réz csak úgy meg volt hajtogatva 180 fokokban Z alakban, jó közel egymáshoz. Vágtam én is egy ilyen antennát, és azonnal sokkal erősebb SNR-okat láttam a kijelzőn. Az S3 klónnal itt megakadtam, mert ott belefutottam abba a problémába, hogy az alaplap és a gyári antenna érintkezése volt rossz. Pici nyomásra megjavult. Csöppentettem bele érintkező tisztítót, egy pár napra jó is lett, de aztán megint nem. Szét kellett volna szedni (vagy egy lyukat vágni rá mint a franciák), de inkább eladtam valakinek akinek a gps nem volt lényeg.

    A JIAYU-t azért vettem meg, mert az eladó már szétszedte, és állítása szerint egyszerű szétszedni. Így is van. Az alaplapról sodort rézzel jövök fel a hátlapra, aminek a vége el van kalapálva, de a törés miatt rá is kellett forrasztani az antennára, ami a hely miatt egy P betűre emlékeztet. Ezzel már volt jel, de gyenge. Az erősítőt a Z forma adta. A forma egyébként nem érintkezik a P betűvel, csak 1 pontban, nagyjából ott, ahol a sodort réz feljön a hátlapra. Oda egy pici gumit tettem a rézfólia alá.

    Igazi házibarkács :DD

    ------((-----))------

Új hozzászólás Aktív témák