Hirdetés

Aktív témák

  • stefi68

    addikt

    Leírom ide is csak okulásképpen:
    Ajánlom, hogy aki root-jogú beavatkozásokat végez (fájlművelet system-ben), csak olyan fájlkezelővel tegye azt, amely tud RW módban újracsatolni és vissza is R módba.
    Ugyanis tegnap este rettentően megszívtam. Két fájlkezelőt is teszteltem (X-plore File Manager és a Solid Expoler). Mindkettő alkalmas root jogú műveletekre, de teljeskörűen, tehát nem szükséges a fent említett RW újracsatolás a művelet előtt.
    A Solid Explorer kudarcot vallott e téren, ezután kiléptem belőle és mással mókoltam.
    Pár perc múlva eszközöltem egy újraindítást és ezután már nem indult el többé a rendszer :Y
    Se a cache törlés, se a gyári állapotra visszaállítás nem segített, odin lett a vége...

    Csak arra tudok gondolni, hogy a root jogú művelet kavart be neki, mely után nem tette vissza R módba és sérült az RW módban lévő fájlrendszer.

    Úgyhogy szerintem ilyen műveletekhez csak Root Explorer v. Total Commander, ahol van RW újracsatolási lehetőség és a kényes művelet után mindenképpen ajánlott R módú újracsatolást végezni.

    Nem tudom melyik fájlkezelő volt a ludas, én a Solid Explorerre gyanakszom :U

    Más...
    Látom volt szó a internal - external SD problémájáról. Több módszer van a megoldásra: A legtutibb rendszerszinten felcserélni a két tárhely mount-olását (swap). -> saját telefon topik
    Létezik két program ami root joggal képes mappák át mount-olására: GL2SD (Gameloft to SD) és Directory Bind. Mindkettővel át lehet mozgatni az adott program/játék mappát az external SD-re és úgy kezeli a rendszer mintha a Internal SD-n lenne.
    Van még egy megoldás: Meg kell keresni az adott program konfigurációs fájljait a DATA köteten és átírni a megfelelő hivatkozást.

    ◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

Aktív témák