Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atillaahun

    veterán

    HáH!
    Sikeres merényletet követtem el a Google Play Szolgáltatások & GPlay páros ellen. :D
    Még a végén rámköszönt a memóriabőség, és az akkutartósság kora. :U
    Szóval elég egyszerű, nem tudom eddig miért nem így próbáltam, annyi hogy elsőnek le kell hajintani a Play Szolgáltatásokat, aztán kukázni a /system/app/Phonesky.apk-t (ami ugye a GPlay), majd pedig EZT a fasza kis régi 2.3.6-os Market-et berakni a helyére, és átírni ugyanúgy Phonesky.apk-ra, végül ráadni az engedélyeket. És no more FC (legalábbis eddig). Plusz ugye ezt a Market-et még tiltani is lehet auto indulás ellen (pl. Autostarts-al), meg rendesen kilőni ha útba van.

    (#4157) Kulinger
    Nah igen, én is erősen szemezek a Grand X-el. :K

    (#4156) nxferenc
    Igen, én is olvastam ezt a cikket még korábban, de hamar el is felejtettem, szerintem nem sok értelmes dolog van benne. Én ugyan a jelenlegi ismereteimmel még nem tudnék megírni egy ilyet, mégis úgy érzem a szerző is épp csak a felszínt kapirgálja.
    Általánosságban dicséri az Android memóriakezelésének intelligenciáját, és helyességét, de az elven kívül a gyakorlatról nem szól, arról hogy teljesít mindez 256 és 512 MB ram-mal. Mert 1 GB-al nincsenek már gondok, ott nyilván nincs is miről beszélni, de az átlagember azért még mindig nem engedheti meg magának a 100k-s készülékeket.
    Szóval amit konkrétan hiányolok belőle az az app-ok prioritásai, amit a rendszer szépen kioszt, csak épp szarul, ezért általában nem azt zárja be szűkös helyzetben, amire a felhasználónak nincs szüksége. Így fordulhat elő, hogy kilövi a Launcher-t (vágja maga alatt a fát), a háttérben futó rádiót, a böngészőt, és még sorolhatnám. Szerintem fele annyira sincs ez a memóriakezelés intelligensen megírva, mint azt sokan szeretnék. Eleve manuális beállítási lehetőség kellene a gyári beállításokba, hogy sorrendbe állíthassam az app-jaimat használati gyakoriság szerint. De lehetne ezt egyszerűen automatizálni is, aszerint, hogy a rendszer monitorozná melyik app-al mennyi időt töltök el az előtérben és háttérben, hányszor indítom el, stb... és máris felállítható lenne egy korrekt kilövési sorrend.
    Ott vannak pl a CM Rom-ok, amiket gondolom nem kell bemutatni, a beállításaikban legalább 3-4 memóriakezelést segítő/javító/optimalizáló beállítás van - valószínűleg nem szórakozásból Olyanok mint a Launcher és SMS app memóriában tartása (persze egyik sem működik), plusz ICS-től már úgy tudom ütemezhető Reboot is van. Ez is a memóriapucolást szolgálja.
    De ott van még az XDA-s V6 Supercharger Script, ami arra tesz kísérletet, hogy átírja a gyárilag bénán beállított MinFree szinteket, újrasorolja az app-ok kiosztott prioritásait és csoportjait, és megpróbálja megvédeni a Launcher-t a rendszertől. Több-kevesebb sikerrel persze.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák