Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz AtHoS #163780 üzenetére

    Ennek a felemás gépi fordításnak a világon nincs értelme de jó.. legyen.. feccölök akkor bele némi időt míg leírom ezt neked. Pedig nincs semmi kedvem más helyett házit írni a fél-egyszavas megjegyzések magyarázatára.

    * A már eltávolított alkalmazások hagynak maguk után valamit.
    - érdekel ez valakit?
    @Minket, érintetteket igen. Téged, nem érintettet meg nem. Egészen meglepően sok olyan alkalmazás van amit az ember (az említett átlagember) feltesz, használ majd töröl. Viszont az alkalmazás fejlesztője lusta / nem követi az irányelveket / nevezze mindenki aminek akarja de lényeg hogy pl. átmeneti file-okat, a legkülönbözőbb adatokat simán tárhely jog kérése után odahányja valami random könyvtárba a belső tárra. Egy ilyen alkalmazás törlésekor ezek az app törlésével (és ezáltal a megfelelő rutinok meghívásával) nem törlődnek, csak azok az adatok törlődnek amik az alkalmazás privát és-vagy elnevezési szokásokat követve a publikusan elérhető tárhely(ek)en voltak. Így marad meg az a szemét amivel sokan nem tudnak mit kezdeni. 12 év alatt rengeteg ilyen alkalmazást és azok "szokásait" összeszedte a fejlesztő maga + a közösség, ezek vannak implementálva az alkalmazásban, hogy ilyesmiket összekaparjon a CorpseFinder.

    * Folyamatosan készülnek a naplók, összeomlási jelentések és más olyan fájlok, amelyeket nem igazán szeretne.
    - erre valóban szükség van? Nem tapasztaltam még "omlást", de olyan fájlok készülését amelyeket nem igazán szeretnék nekem ne készítsen :DDD
    @Honnan is tudnád hogyha nem vagy érintett. Csakhogy de, vagy. A rendszer ezen naplóit, pl. tombstone file-okat, force close-kor készült log-okat, üres könyvtárakat (meglepően relatív sok helyet elvihet!) szedi össze és törli ha az engedélyek rendben vannak. Meglepő mértékben a szerencse fia lehetsz ha még soha nem volt egyetlen force-close-ban se részed. Mindenesetre a hibajelentés küldése gomb megjelenése előtt ezeket már mind legenerálta.

    * A tárhely olyan fájlokat és könyvtárakat gyűjt, amelyeket Ön nem ismer fel.
    - na ez megint egy fölöslegesnek tűnő fícsör, eddig ilyennel sosem akadtam össze
    @Persze hogy felesleges hiszen nem vagy érintett. Viszont egészen sokan járnak úgy, hogy pl. a Xiaomi készüléket használva a belső tár MIUI könyvtárban nem szeretnek turkálni mert mégiscsak MIUI a neve aztán onnan nem szivesen törölnek.. pedig oda kerülnek a bugreport-ok a visszajelézés generálásakor (kár, hogy nem takarítja fel magát), itt lesz pl. a Galéria alkalmazás csillió haszontalan, akár 1 képről 3 nagyságban készült bélyegképei.. szinkronizálások naplói.. etc.. van mit sorolni mint lehetőség mikor elfogy a tárhely még akkor is ha alig van telepített alkalmazás..

    * Tisztítsa meg az adatokat a már eltávolított alkalmazásokból
    - ennek helytakarítás szempontjából lenne jelentősége? Nem látom létszükségletét
    @ Ez szerintem ismétlés, igazából nem tudom honnan szedted a felsorolást. Mindegy.

    * Találja meg a rejtett alkalmazás-gyorsítótárakat
    - erre is milyen célból lenne szükség? Engem eddig sem érdekeltek ezek
    @Hát, akit nem érint az nem tudja milyen az, mikor a rendszer SEM követi az AOSP ajánlásokat és nem ott tárol adatot ahol azt illene, nehogy eltűnjön a letöltött jóság pl. egy rendszeralkalmazás frissítéseinek törléskor (ugyanis az egyben az alkalmazásadatok törlésével is jár amikor is mindennek el kellene tűnnie dehát a bad actor app-ek már csak ilyenek). A módszer egyébként normális keretek közt szerintem nem ördögtől való csak abuzálni szemétség (muhaha), de pl. a Titanium Backup (tudom, tudom, root..) is így tárolja a licensz gyorsítótárát egy újratelepítéskori gyors licensz megoldáshoz.

    * Távolítsa el a felesleges rendszerfájlokat
    - no igen, rendszerfájlokat csak így tök hozzá nem értőként biztos nem távolítgatnék el
    @És akkor végül de nem utolsósorban.. egy újabb ismétlés de a válaszodra reagálva igazából az alkalmazást használva nem közvetlenül egy tök hozzá nem értő bóklászgat és távolítja el ezeket a már fentebb említett file-okat hanem egy 12 éve az Android világban aktívan ténykedő fejlesztő alkalmazásának használatával kvázi ajánlásként felsorolva kapja meg a felesleges tételekről a file listát.. és ha akarja.. na akkor eltávolíthatja őket.. akár szelektíven.

    De root-al persze még ennél is sokkal többet tud de még ez is csak inkább az a része amit valamiért kiemeltél vagy kiemelt a listát készítője. Meglepő részletességgel ír róla a fejlesztő oldalakon keresztül egyébként hogy mi micsoda ebben a témakörben pl. CorpseFinder, SystemCleaner, AppCleaner, Duplicates, Storage Analyzer, etc. Az érintettek elolvashatják mit miért csinál az alkalmazás. Neked szerintem felesleges.
    Ja igen és se nem mondtam hogy töltsd le se azt hogy vedd meg. Vedd úgy, hogy ez a "hír" nem neked szólt hiszen többszörösen sem vagy érintett. De pl. nekem sokszor jól jött, meg annak a (Google Play letöltés stat. szerinti) 10+ millió felhasználónak aki legalább egyszer feltette (4.3* 282000+ értékelés 12 év alatt, az első Google Play release 2011 Április 4-n jött ki). Csak ma pl. lőttem vele (vagyis nem én, egy érintettnek segítettem kideríteni mi a jó franc történik a készülékén.. szóval) 14GB Chrome- illetve rendszerfrissítés app által félresikerült DE lefoglalt helyű, félkész letöltött file-t ami nem a belső tár Download könyvtárában landolt hanem a Chrome valamint a frissítés app (mint rendszeralkalmazás, gyári rendszeren) saját de publikus, belső táron levő Android / data könyvtárában ragadt amit se a Chrome letöltésvezérlője nem mutatott se más tárhelymotoszkáló alkalmazás (csak egy, véletlen az is pont benne van az ajánlásgyűjteményemben). Szóval a kis 64GB belső táras készülék visszakapott a tömérdek kép, videó és szerény számú alkalmazás és egyebek mellé az 500MB üres hely helyett még 15GB-t így hirtelen (a többi, egyéb tétellel együtt). Maradok tisztelettel és sorry for the wall of text a topikot olvasóktól de sajnos nincs spoiler gomb ebben a topikban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák