Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • svgyula

    addikt

    válasz mzso #162616 üzenetére

    Szia! Tudsz számolni? Erősen kétlem! Egy egyszerű számokból leírt sor amit egyszerűen írok, hogy te is meg tudd érteni:
    Ha egy akumlátor élettartama legyen 1000 töltés(van meghatározott töltési mennyiség bármennyire neked ez érthetetlen fikciónak tűnik!)
    Ez kb azóta van minden telefonnál mióta az első felrobbant akumlátorokról a nagyközönséghez eljutott az infó! Ezért lett töltési korlátozás vagyis kb úgy képzeld el mint annó' voltak a vonalas feltöltőkártyán az egységek. Ez nem egy ördöglakat megoldás! Az más kérdés melyik gyártó mennyi töltési ciklust engedélyez egy bizonyos eszközön!
    Egy egyszerű számmal fejezzük ki az egy töltésre 100%-20%-ra jutó időt legyen ~2nap 48óra(nagyon átlag!) Most ne nézzünk semmilyen rövidítő tényezőt ez azonos lesz mindegyiknél!
    Ebből ha csak 80% a töltés! akkor értelemszerűen 20% használati időt veszítünk! Tehát 9,6 órával előbb lemerül a telefon! Ez az egész töltésre alkalmas akumlátor élettartam alatt ha csak a fenti "fiktív" számot nézzük akkor az 1000 töltés= 2000nap 20%-100% töltöttség esetén(ideális körülmény nem számoljuk a a fáradást). A telefonomra 1000 töltés után írt a gyártó min 90%-ot, nyilván ezt a 80%-ig töltöm baromságot nem számolta!
    A 20%-80% töltés 1000 ciklusra= 1600nap! Vagyis mekkora a különbség: Csak 400 nap hasznos idő megy a levesbe.
    Nem is értem ti hol melyik bolygón éltek, hogy azokat az eredményeket akarjátok "javítani" :N amit a gyártók hosszas kísérletezések pontos töltésvezérlő programozással megalkottak?
    Ez csalogatja elő az ólomakumlátorokon felnőtt sufnituningos okosok akik a "megmondó" szerepében akarják feltalálni a spanyol viaszt!?
    Amit még biztosan állíthatok! Amióta mobil telefonom van (mindegy milyen) soha nem volt olyan, hogy nem töltöttem fel teljesen! Sőt éjszakára rajta maradt mindig töltőn! DE! egy akumlátor sem ment tönkre! A 2014-es honor6-ban 1db aku volt cseréve 4 éves korában! De az is csak gyengébb lett! Tehát hagyjuk ezt az akumlátor kímélő okoskodást!

    [ Szerkesztve ]

    Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

Új hozzászólás Aktív témák