Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz zozy84 #89720 üzenetére

    Valójában minden úgy ment, ahogy kell, de azért részleteiben:

    Ahogy már kiderült, az alapvető problémát az okozta, hogy eddig mindig reset gomb nyomása nélkül (vagy reboot to LibreELEC alkalmazás nélkül) történt az SD kártya behelyezése utáni első boot is. Így pedig ugye az Android indul mindig, hiszen nem fut le az SD kártyán található aml_autoscript, ami ugye pont a boot sorrendet módosítaná.. Csak ugye ez nem hangzott el itt a korábbi hozzászólásokban. Ezen rögtön az első körben túllendültünk, el is indult a CE.

    Aztán felraktam a helyes remote.conf-ot és vfd.conf-ot (a kolléga korábban az X96 Max Plus-ét másolta oda), ezután már működött rendesen a távirányító és a kijelző is (elsőre sikerült az én fejjel lefelé állított boxra konfigurált vfd.conf-omat használni :) ) . Ezek felmásolásánál azért szidtam a Windows hálózatkezelését, mert hiába volt engedélyezve a Samba, nem látta a hálózatban aTX3-at a nagyságos Windows IP alapján sem. Mindegy, engedélyeztük az SSH-t (én magamnál csak azt szoktam, Samba-t rögtön ki is kapcsolom) felraktam egy WinSCP-t és kész, mehetett a másolás.
    Beállítottuk a forrást (NAS-t NFS-en), teszteltük is a lejátszást, de 2,4 GHz-es wifi-n a 4K cucc nyilván siralmas volt.
    Ezért jött a LAN kérdése. Ugyanis a sima 4GB-os DTB-vel indult a cucc (hiszen azt gondoltuk, hogy 100 Mbps-es LAN van benne, ezért alapból azt másoltam oda), volt wifi is, de LAN nem. Maga az interface látszott egyébként. Elsőre azt gondoltuk, hogy nincs is LAN-on bekötve a lejátszó, de aztán kiderült, hogy mégis. De IP címet nem kapott. Ekkor gondoltam, hogy lecserélem a dtb.img-t a gigabites verzióra. Reboot és már kapott is IP címet, az ethtool szerint 10/100/1000 Mbps-t tud a vezérlő és gigabiten kapcsolódik. A lejátszás akadozása meg is oldódott.

    Ami még kis fejtörést okozott az az, hogy nem ismerem a Samsung TV-ket, így nem tudtam, hogy kell az overscan-t kikapcsolni. De kis google segítséggel ez is meglett. Végül a kollégának a CEC-et is sikerült beüzemelnie. Úgyhogy igazából teljes siker lett a sztori vége.

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák