Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • namerke

    tag

    válasz Milestone2 #27640 üzenetére

    Ahogy Dylan is írta, ezzel azért vigyázni kell. A nagyobb zRam partíció adott esetben nagyobb proci használattal (több tömörítéssel), ezáltal nagyobb merüléssel is járhat.

    @pirey

    Az "én" kernelem sebességben max. annyival lehet jobb, hogy a zRam tömörítéshez lz4 algoritmust használ, valamint zsmalloc memória allokátort, amik gyorsabbak az elődöknél. Van még mellette jó néhány változtatás amik pozitív hatással vannak a teljesítményre, de önmagában ez adja legnagyobb lökést.

    Bagyusz mester ezzel szemben ha jól látom megemelte az alapértelmezett maximális cpu és gpu frekvenciákat , sok más hasznos módosítás mellett amik miatt összességében azt javasolnám, hogy a legújabb CM alatt maradjatok az Ő kernelénél. PA vonalon ha majd időm engedi jön a frissítés.

    @bagyusz

    Ahogy észrevettem 4.4.4 alatt sajnos CM-nél is jelentkezik a képek "szétesése" (fehér részek jelennek meg rajta, ha mondjuk egy 9gag-et lepörgetsz) gyári böngészővel, vagy azonos motort használó alkalmazásoknál. Ez részben megnyugtat, mert ezek szerint nem én voltam balek, részben viszon elszomorít, mert akkor "ez ilyen".

    Plusz kérdés: frontswap+cleancache kombóval van esetleg tapasztalatod ? Ugye hosszútávon elvileg ezekkel váltják(-tották) a zRam-ot a fő Linux kernel ágon. Egy XDA-s fejlesztő akit kérdeztem, hasonló memória méretű + 1magos cpu-val rendelkező telefonnal, hogy nála összességében jobb eredményt hoz ez a kombó.
    Volt egy teszt build-em, amiben működött mind a kettő, antutu alatt tiszta rendszerrel közel azonos pontot hozott mint a zRam-os verzió, viszont mélyrehatóbban azóta sincs időm tesztelni és úgyis az számítana, hogy élesben mit tud, mondjuk komolyabb multitaskingolás mellett.

    Arra is gondoltam, hogy cleancache+zram kombót kellene kipróbálni, de nem tudom mennyit érne önmagában a cleancache (zRam+frontswap egyszerre elvileg azért nem játszik, mert frontswap mellett a zRam olyan területeket is megpróbálna tömöríteni, amik "tömöríthetetlenek", így feleslegesen dolgoztatva a procit).

    szerk: hosszú lett, bocsi. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák