Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz lezso6 #41496 üzenetére

    Viszonylag sok zenét meghallgattam több helyszínen, több alkalommal, több felállásban, ismert mainstream slágereket is (ami jó támpont, mert ezeket általában tényleg profi cuccon és jól keverik).
    Egy olyan hangfal, ami spec. szerint -3dB-n nem tudja a 39Hz-t, nem fog ott megszólalni, legalábbis nem olyan erővel, mint egy sub. Ha így nézzük, egyrészt az egész egy kompromisszum, bevállalsz-e egy subot 2 hangért, hogy teljesebb legyen amit hallgatsz, miközben lehet, hogy amég nem volt ilyen tudású rendszered, azelőtt is tetszett a szám, pedig nem hallottad az alját. Másrészt mit keresünk, egy egyébként számunkra jól szóló hangfalat, vagy olyat, ami le tud menni 35Hz-ig. (A Mackie XR824 lemegy addig, mégse fogják sokan megvenni, ha meghallgatnak mellette egy Focal Alpha 65-t.)
    Én inkább olyat keresek, és olyat is ajánlok, ami szerintem jól szól. Az eladókkal (akik között többen is zenélnek) általában egy véleményen voltunk a hangképet illetően. Persze így ítélni mindig szubjektív, a Yamaha-t is megveszik (az egyik boltban az eladónak az volt). Otthon se a Hz-ket fogom számolni, meg a spektrumot nézni, hanem hallgatom. Hitspace-ben kipróbálhatjuk az ATC-t és a Barefoot-ot egymás mellett, spec. szerint mindkettő precíz, pontos, a teljes spektrumot lefedi és mégis jól megkülönböztethetők, és lesz akinek egyik, másnak a másik tetszik jobban. Vannak azért általánosan elismert modellek, és mivel az A7X ilyen, így szerintem ezért felesleges több karaktert leütni. :)
    Normál körülmények között, ha egy hangfal 45-50Hz-ig le tud menni, akkor az már teljesen jó otthoni zenehallgatásra, engem egy idő után kimondottan idegesít is a sub. Rengeteg olyan zene létezik, aminél nincs is igazán kezelve ez a tartomány, és elég furán szólnak, miközben a régi Mackie hangfalamon minden jónak tűnt, pedig 60Hz-ig megy.

    @Tibe Hallgattam jobbat, de azért az árért az amit tud, szerintem jó. Van KRK hangfalam (RP6G2+10S), és azt is tudom, hogy a Rokit széria nagyon megosztó. Valódi 3 utasból a Dynaudio LYD48-t hallgattam, ami árban több, mint a duplája a 10-3-nak, de a mély tartományt leszámítva senkinek sem tetszett a teremben (megjelenés után az első itthoni darabot hallgattuk a Hitspace-ben). Gearslutz.com-on persze ódákat zengenek arról is, de a legtöbben ott is youtube videók alapján, meg mások ajánlásai alapján veszik, nem A/B teszt után választják egy Genelec 8050, vagy Focal Solo 6 ellenében.
    Tavaly meg akartam hallgatni a 10-3-t, de mivel még a bécsi friendlyhouse-ban sem volt, messzebbre pedig nem tudtam / akartam menni érte, így arról letettem. 300 / pár áron persze nincs vetélytársa mélytartományokat tekintve, de nem is abban a ligában játszik, mint egy 300 körüli 2 utas közeltéri.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák