Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    Na itt az ígért vélemény:

    Klipsch ProMedia Ultra 2.0

    Kellett egy hangszóró zenehallgatásra 15 ezer forint környékén. Egy halott Creative T20-ast váltottam le erre. Mindenképpen sztereó hangszóró párt akartam, ebben az árkategóriában borzasztónak találtam a 2.1-es szettek hangképét. Eredetileg már 1-2 nap múlva véleményezni szerettem volna a cuccot de mindig fedeztem fel valami új dolgot.

    Külső:

    Sok szót nem érdemes erre pazarolni szerintem. Kábelhossz rendben van. Hangfaltest fogásra jó. A két potméternek kifejezetten gagyi fílingje van, lehet egyszer le is fognak törni. Bár nehéz labdába rúgni a T20 csodás potijai mellett. A tápban viszont kifejezetten tetszik, hogy alig melegszik, a Creative-é "tűzforró" volt néha.

    Hangzás: Megpróbáltam mindenféle stílust belevenni

    Tesztkörnyezet: Sajnos semmi extra, "hangkártyáról" nem tudok semmit, Lenovo R61i alaplapján ami van az. Lejátszó Windows MediaPlayer 11. Hangszóró: Volume, Bass 50% Számítógép: Semmi effekt meg szirszar, vol.: 100%

    Első benyomás hangzásról: Gyenge közép, többi rendben. Ezért alakítottam kicsit hangképen WMP equalízerjével. Minden benyomás ezen beállítás mellett született:

    Annyit meg kell jegyeznem, hogy a középtartományt tartom a legfontosabbnak a zenében, erre a legérzékenyebb a fülem. Nincsen semmi extra hangrendszerem összehasonlítási alapként de azt hiszem amit hallok mindennap az dinamikatartományban és középtartományban verhetetlen. Ez egy csöves Fender gitárerősítő. Gitározok hobbi szinten.

    Zenék:

    Stevie Ray Vaughan: Forrás: 256 mp3. Csodajó gitár hangzása van, tökéletes a midrange teszteléséhez. Nos elszomorodtam, már a fenti beállítások mellett is hallani, hogy torz amikor az intrókban csak a gitárt halljuk. Ha visszaveszek a hangerőből akkor jó. Később rájöttem, hogy valószínűleg az mp3 kódolás tehet róla.

    Metallica: Forrás: eredeti audió lemez. Na itt megnyugodtam, mégse torzítja a cleaneket csak gyengébb források mellett. Meg kell hagyni, hogy más hangszereknél erre nem figyeltem fel mp3 mellett se, tehát lehet, hogy csak a gitározás miatt vagyok érzékeny erre. Szóval ez egész jól szól bár szerintem nem ezek a srácok a hangszerelés mesterei. Jó a dinamikatartománya a hangszórónak.

    Muse: Forrás: mindenféle mp3. Itt is rendben van minden. Helyén van a hangkép, talán csak a cintányérokat hiányolom néha. Nagy pirospont jár a hangszórónak, hogy a legnagyobb őrület közben is normális marad a basszus, nem torzít be. Azt hiszem az ilyen olcsó sztereó cuccok között nem hiszem, hogy van ennél jobb basszus. Bár a bonyolultabb részeknél valahogy azért nem érzem teljsenek. Vagy mert mindenki egyszerre torzul be kicsit vagy másért, meg kéne hallgatnom jobb forrásból is.


    US3 - Cantaloop:
    Ez is nagyon jó.

    Pendulum - Blood Sugar: Na ez nagyon jól szól :K Itt érzem a nagyobb igénybevételű zenék közül a legjobb teljesítményt a cucctól.

    Justice vs. Simian - We are your friends: Ahogy egyre jobban megyünk az elektronikus zenék felé, egyre jobb a hangkép. Nagyon jól szól végig a szintetikus basszus.

    Rádiópop, elektronika, rap: Ezek nem helyeznek túl nagy tehert a cuccra, mind jól szól.

    Youtube: Nagyon rossz. Ugye equalizer nélkül kevés a közép, Youtube meg amúgyis addig van tömörítve, hogy magas nem igazán jut benne. Szóval így szinte hallgathatatlan. Borzalmas.

    Verdikt: Basszus jó, magas néha kicsit kevés (cintányérokra gondolok) bár így hosszútávon is hallgatható, kevésbé fárasztja a fület. Középtartomány-nál ha odafigyelünk akkor halljuk, hogy vannak problémák, de ha csak élvezzük a zenét akkor rendben van. Hangerő tulajdonképpen rendben van. Meghálálja ha mp3-nál jobb forrásból "eteted". Ja dinamika nagyon jó. Ezt valahogy midinél vettem észre leginkább meg doboknál.

    Creative T20-hoz hasonlítva: Több basszus, kicsit nagyobb hangerő. Kevesebb magas, hasonló közép, bár talán Creativé jobb volt. Később torzít be mint a T20 tette.

    Végülis tudom ajánlani, ennél jobb sztereó cuccot nem hallottam ebben a kategóriában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák