Hirdetés

Az összehajtható telefonok vaskosak. Xiaomi: fogd meg a söröm!

Döbbenetes lett a Xiaomi válasza a Z Fold 4-re – íme a Mix Fold 2.

Samsung: na gyerekek, akkor itt van a Z Fold4, a hajlítható telefonok királyágának legifjabb sarja, amit a vásárlók epekedve, a riválisok meg irigykedve vártak. Kicsit reszeltünk itt, tataroztunk ott, csiszoltunk amott, íme, a hosszú tudáslista, lehet érte sorba állni. Xiaomi: fogd meg a söröm!


[+]

Ez volna a Mix Fold 2, és szerintem legutóbb szerkesztőségileg az első Xiaomi Mixnél kellett egy homelandernyi szünetet tartani, hogy összeszedjük a gondolatainkat, mert ugyan a renderképek mindig egy eszköz legjobb formáját mutatják, ez a forma speciel döbbenetesen jól néz ki.


[+]

Mese nincs: a külső a hajlítható ketyerék egyik vonzereje, és máris irigykedhetünk a kínaiakra, mert első körben biztosan ott lesz csak a Mix Fold 2 megvásárolható, amely szétnyitva mindössze 5,4 milliméter vékony, és csukva a zsanérral együtt (de kamerapúp nélkül) is csak 11,2 milliméteres. Ehhez 161,6 milliméteres magasság jár minden esetben, illetve 144,7 milliméteres szélesség nyitva és 73,9 milliméteres csukva.


[+]

Ez nagyjából a Z Fold4 térfogata, ám az által, hogy a Xiaomi üdvöskéje szélesebb és laposabb, belülre 7,6" helyett 8,02"-es, kívülre pedig 6,2" helyett 6,56"-es panel fért, megnyerően kevés kávával. A belső 120 Hz-es Eco OLED LTPO 2.0 panelt rejt 2160 x 1914 pixel felbontáson, HDR10+ és Dolby Vision támogatással, valamint 1300 nites pontszerű fehér fénysűrűséggel. Az ECO jelző a polarizáló réteg ügyes eltüntetésére utal. A külső pedig 1080 x 2520 pixeles AMOLED-et kínál szintén 120 Hz-en, HDR10+ és Dolby Vision támogatással, ám 1400 nitre növelt fénysűrűséggel.


[+]

Bog sem igazán érti, hol találtak a vékony, ámde komoly hőelvezető rendszer és a szénszálas elemekkel erősített hajlítómechanizmus mellett 4500 mAh-s telepnek megfelelő helyet a házban (például úgy, hogy mindkét oldalra jutott egy-egy vékony aku), és még a 67 wattos gyorstöltésre sem lehet panasz a mellékelt adapterrel.

Ha nyár végi csúcstelefon, akkor természetesen Snapdragon 8+ Gen 1 chip bújt meg a házban, persze innentől kezdhet gyöngyözni a homlok, mert ha Kínában is 9 ezer jüanba kerül a legcsírább, 12/256 GB-os kivitel (510 ezer forint), 10 ezerbe a 12/512-es (566 ezer) és 12 ezerbe a 12/1024 GB-os (680 ezer). Mi lesz (már ha egyáltalán) ideér, és mondjuk rákerül 40% felár?


[+]

Mostanság nem ritka vendég a Leica logó a hátlapon, és a német optikai legenda remélhetőleg besegít a profi képminőség összehozásába, amire az 50 megapixeles Sony IMX766 szenzor feltétlen alkalmasnak tűnik (1/1,56", f/1,8-as blende, ötelemes optikai képstabilizálás). Mellé 13 megapixeles ultraszéles kamera (15 mm, f/2,4) és 8 megapixeles, 2x-es zoomegység szegődött (f/2,6, 45 mm, dual PDAF) – azért, ha kevés hely is maradt, egy 3x-os modul praktikusabb választás lett volna.


[+]

A szelfikamera 20 megapixeles – már kívül, belülre nem találtunk adatot, arra célozva, hogy nincsen, de a Gizmochina szerint van képernyőbe rejtett darab. A sztereó hangzást a Harman Kardon igazította, de a Dolby Atmos sémák is megvannak. Az adatkommunikációs paletta teljes az 5G-től kezdve a többcsatornás WiFi 6 modemen és műholdas egységen át az infráig, az NFC-ig és a Bluetooth 5.2-ig, a Type-C USB port átviteli rátáját a specifikáció nem részletezi. A készülék Android 12-n alapuló MIUI Fold variációt futtat. A külsőt hegesztésmentes váz és Gorilla Glass Victus védi, a belsőt pedig hajlítható ultravékony üveg (UTG).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés