Üzemidőre gyúr a OnePlus első okosórája

De azért a küllem és a funkciólista is rendben.

Durva általánosítással vannak egy-két napos üzemidejű, teljes értékű okosórák és egy-két hetet futó okosítottak, korlátozottan bővíthető rendszerrel. Sokaknak mégis elég az alap funkciólista, ha a sportkövetés és az értesítéskijelzés rendben. Ezek sorát gyarapítja a OnePlus Watch, amely 1,39" és 454 pixel átmérőjű, kerek AMOLED panelt kínál rozsdamentes, 316L típusú acélházában, de létezik egy kobaltot használó, limitált kiadás is.


[+]

A 46,4 x 46,4 x 10,9 milliméteres és önmagában 45 grammos óra kifejezetten férfi csuklóra készült, szíjjal együtt ugyanis akár 76 (klasszikus) vagy 67 grammot nyom (kobalt kiadás). Cserébe 402 mAh-s telep fért bele, és épp a fent jelzett, kéthetes üzemidőt célozza meg vegyes használattal, avagy 5 napot véroxigén-telítettség méréssel, esetleg 25 óra GPS használatot. Sajnos a töltés nem Qi alapú, a 2 pines POGO csatlakozóra kötött töltővel viszont húsz perc alatt hétnapos használatra elég nafta kerül a tankba.


[+]

A kijelző felett zafírüveg védőüveg pihen, a gondos illesztéssel pedig az IP68 és az 5 ATM védelem is megvan, így támogatott a sekélyvizes úszás, összesen pedig 110-féle sporttevékenység. A pulzoximéter mellett az óra gyorsulásmérőt, giroszkópot, iránytűt, barométert, fénymérőt és persze GPS-t kínál. A Watch pedig RTOS felületet futtat OnePlus-féle köntössel, amihez 1 GB RAM, 2 GB tárhelyet kínáló, 4 GB-os tároló, valamint WiFi modem és Bluetooth antenna jár.


[+]

Megvan a teljes körű értesítéskijelzés válaszlehetőséggel, a hívásfogadás mikrofonnal és hangszóróval, és az Android melletti iOS támogatás, persze eséllyel majd legszívesebben OnePlus telefonnal dolgozik együtt a Watch, melynek itteni értékesítése április 26-án indul, méghozzá 159 euróért, vagyis 58 ezer forintért. Ezzel egyértelműen az Amazfit GTS és a Huawei Watch GT sorozat ellen készül, kíváncsian várjuk, hogy milyen tudással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés