Ugróköteles előzetest kapott a Xiaomi Mi 5

Hosszú várakozás után, február 24-én mutatja be a Xiaomi a Snapdragon 820-szal felszerelt új csúcskészülékét, a Mi 5-öt, és a kínai eseménnyel egy időben Barcelonában is sor kerül egy szűkkörű sajtóeseményre, ahova igyekezünk bejutni. A gyártó közzétett egy videót, amely a telefon villámgyors működését hivatott bemutatni anélkül, hogy a Mi 5 megmutatná magát. Ehelyett Can Jiao Lin ugrókötél rekorder áll a kamera elé, hogy némi elképzelésünk legyen az új zászlóshajó képességeiről.

A fentinél jóval több információ kiderül azokról a kiszivárgott diaképekről, amelyeket a Times News közölt, bár a hitelességüket nem lehet megállapítani. A ppt dokumentumból származó diák szerint a Mi 5 (vagy legalábbis egyik variánsa) 144,3 x 70,2 x 6,35 milliméteres lesz, azaz meglehetősen karcsú, és 5,2 hüvelykes Full HD megjelenítőnek fog helyt adni – az „LG” mozaikszó talán a panelek gyártójára utal. A készülék USB Type-C csatlakozással érkezhet, USB 3.0-s sebességszabvánnyal.

Az egyik kiszivárgott diakép a Mi 5 méreteit pontosítja, ezek alapján karcsú készülékre lehet számítani
Az egyik kiszivárgott diakép a Mi 5 méreteit pontosítja, ezek alapján karcsú készülékre lehet számítani

A diaképek megerősítik a gyártó által is megnevezett Snapdragon 820-as SoC-t és az Adreno 530-as IGP-t, a kamerarész viszont meglehetősen izgalmas információkra hívja fel a figyelmet: a Mi 5 állítólag 26 megapixeles, és kiváló fényerejű, F/1,6-os rekeszértékű hátlapi modullal fog elstartolni, amelyet dupla ledes villanó és 5 századmásodperces PDAF-autófókusz segít majd. A diaképekről az NFC szó is leolvasható, és persze a készülék renderképe is látszik. A Mi 5 állítólag 3/32 és 4/64 gigabájtos változatokban érkezik, a memória és a tároló méretét illetően. A legnagyobb megválaszolatlan kérdés egyébként az lehet, hogy mikor érkezik a Xiaomi hivatalosan Európába. Az, hogy az MWC-n egyáltalán megjelennek, elég jó előjel.

Azóta történt

Előzmények

  • Kiszivárgott a Xiaomi Mi 5 doboza

    A február 24-én bemutatkozó és a barcelonai MWC-re is ellátogató új Xiaomi csúcskészülék körül nem sok titok maradt. Most ennél is kevesebb: lencsevégre kapták a csomagolását.

  • Négy kiszerelésben érkezhet a Xiaomi Mi 5

    Állítólag lesz fém és üveg hátlapos variáns is. A RAM és a belső tároló mérete is eltérhet.

  • Egy csokornyi Xiaomi Mi 5 hír befutott

    Állítólagos megjelenési dátum, egy webáruházban felbukkant termékoldal és túlóra a Foxconnál a mai Mi 5-höz kapcsolódó hírekben.

  • Már gyártják a Xiaomi Mi 5-öt

    A Xiaomi egyik társalapítója megerősítette, hogy várva-várt csúcskészülékük már a gyártósoron van és februárban bemutatkozik, méghozzá Qualcomm Snapdragon 820-szal.

Hirdetés