Hirdetés

Sokrétű walkie-talkie mobil futott be hozzánk tesztre

Az Ulefone maga is demonstrálja az Armor 20WT DMR rádiótechnológiájának előnyeit.

A strapatelefon önmagában csak por-, víz- és ütésálló küllemet jelent, és sokszor ennyiben ki is merül az előnye egy hagyományos mobilhoz képest. A műfajban járatos gyártók ugyanakkor gyakran alakítanak egy-egy modellt céleszközzé, lásd a FLiR Lepton 3.5 hőkamerával szerelt Ulefone Power Armor 18T-t, vagy a szerkesztőségünkbe tesztre befutott Armor 20WT-t.


[+]

Egészen pontosan a tesztre befutott két Armor 20WT-t, ugyanis a kétbetűs utótag valódi, analóg és digitális mobil rádiófrekvenciás (DMR) standardon alapuló walkie-talkie funkciót kínál, és ezt úgy célszerű kipróbálnunk, hogy a beszélgetés mindkét oldalára jut egy erre alkalmas termék. Az 5,65"-es FHD IPS panellel, MediaTek Helio G99 chippel, 12 GB RAM-mal, 256 GB-os tárolóval és 10850 mAh-s óriásteleppel szerelt készülékkel persze lehet hagyományosan is telefonálni vagy WiFi-n, illetve 4G-n mobilnetezni.

Ha viszont felcsavarjuk a dobozban mellékelt antennát és létrehozzuk a felek között a kapcsolatot, mobilhálózati lefedettség hiányában is lehet csevegni a célszoftver elindításával és a dedikált PPT gomb lenyomásának kényelmével. Erre 400-480 MHz közötti frekvenciatartományban van lehetőség, és bár alkalmas a telefon analóg és digitális kettős jeltovábbításra, a DMR jelenti az igazi előnyt nagyobb lefedettséggel, tisztább beszédhanggal és főleg a lefedettség határán kidomborodó, jóval kevesebb zajjal.


[+]

A digitális szabvány ráadásul lehetővé teszi egy csatornán több egyidejű kapcsolat, csoportos beszélgetés és DRM alapú rádióadás lefolytatását, ami számos munkakörben hasznos lehet. Mindezt persze mi is ki fogjuk próbálni, ahogy a nyílt terepes és zárt teres lefedettségi határokat. Zajos munkakörben a mikrofonok mellett a hangszóró minősége is fontos, ebből az Armor 20WT az előlapra pedig kettőt is pakolt, és bár a kamera most talán másodlagos, erre az oldalra 16 megapixeles, a hátlapra pedig 50 megapixeles szenzor került a Samsung ISOCELL JN1 fajából. A telefont ezen a linken lehet 299,99 dollárért kosárba helyezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés