Részesedést vásárol a Google az LG-ből?

Az LG G4 eladásai eddig elmaradtak a várakozásoktól, és ZDNet tájékoztatása szerint az LG Electronics részvényei nemrégiben 12 éves mélypontra süllyedtek. Nem szokatlan ilyenkor a váratlan és vad pletykák felbukkanása, tegnap például olyan hírek láttak napvilágot Dél-Korában, hogy a Google az LG részvények 35%-át fel kívánja vásárolni, méghozzá 2,3 milliárd dollár (647 milliárd forint) értékben, ezzel a gyártó első számú részvényesévé előlépve. Az LG azonnal tagadta, hogy ezeknek a pletykáknak bármilyen valóságalapja is volna, sőt: komoly pénzügyi befektetést jelentett be az egyik részlegük, az LG Display.

Apple Watch Sport
Az Apple Watch Sport kijelzőjét is az LG gyártja [+]

A bejelentés szerint a vállalat 1,05 billió koreai wont, azaz mintegy 241 milliárd forintot készül befektetni egy új gyártósor felhúzásába, amely Plastic OLED technológiájú, hajlítható kijelzőpaneleket gyárt majd. Az LG POLED technológiája eddig nem csak saját készülékeiben bukkant fel (pl. G Flex 2), az Apple Watch megjelenítőit is a koreaiak gyártják, és tervbe van véve a járművekbe és más termékekbe szánt hajlított és hajlítható kijelzők előállítása is. A DisplaySearch elemzése szerint a hajlítható AMOLED panelek piaca jelenleg 3,5 milliárd dollárra rúg, 2021-re pedig ez az összeg 4,8 milliárd dollárra növekedhet. Bár az LG G4 nem annyira sikeres a boltokban, mint az elődje, az LG megjelenítő üzletága virágzik, erre bizonyíték a mostani gyártósor bővítés is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Rosszabb negyedévet zárhat az LG a vártnál

    Állítólag nem fogy olyan jól a G4, mint azt a koreai gyártó várta, így a pénzügyi tanácsadó cégek jóval alacsonyabb negyedéves profitra számítanak, mint korábban.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés