Hirdetés

Rejtélyes okból haláloznak el a Pixel 3 készülékek

Egyelőre sem magyarázat, sem megoldás nincs a Google készülékeinek hirtelen halálára.

Komoly problémák jelentkeznek a Google Pixel 3-as készülékein, ráadásul egyre szélesebb körben. A Google fórumain és a Redditen egyre több felhasználó számol be arról, hogy a készülék egyik pillanatról a másikra meghal és egy úgynevezett EDL módba lép, ami lehetetlenné teszi új szoftver telepítését vagy akár a bootloader elérését. A készülékek sem adb eszközként, sem fastboot eszközként nem elérhetők.

A Qualcomm Emergancy Download Mode (EDL) módot ritkán használják helyreállítási környezetben, de alapvetően helyreállításra szolgál, feltehetően azelőtt, hogy bármely szabványos Android rendszerindítási és helyreállítási lánc betöltődne a készüléken. PC -hez csatlakoztatva az EDL módban lévő telefonok "QUSB_BULK_CID"-ként, sorozatszámmal együtt jelennek meg és elvileg Qualcomm Product Support Tool segítségével lehetne elérni őket. Ha a Google biztosítaná a megfelelő image fájlt, elvileg innen lenne esély újraflashelni a készüléket, a Google viszont egyelőre nem kínál megoldást a problémára.

A hibát egy elrontott biztonsági frissítés is okozhatta, de nem kizárt, hogy hardver-eredetű, hasonlóan a Nexus 5X-hez, ahol az alaplap és a processzor közötti forrasztás adta meg magát idővel. Komplikálja a helyzetet, hogy a Pixel 3-as modellek jellemzően már kifutottak a garanciából, a felhasználói adatoktól pedig akkor is búcsút kell venni, ha a készüléket esetleg sikerül újra életre kelteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés