Hirdetés

Plusz 20 wattal és 2 perces szintidőjavítással az Infinix átvette a vezetést

Rövid ideig állt az élen a Realme, jelenleg az Infinix által bemutatott 260 wattos töltésteljesítmény a csúcs, és már idén piacra kerül.

A számháború több fronton is folyik, a töltésteljesítmény területét eddig a Realme dominálta a 240 wattos GaN adapterrel dolgozó GT Neo5 240W (aka. GT3 240W) modellel, ami 10 perc alatt tölt nulláról 100%-ra, míg az Infinix által most bemutatott All-Round FastCharge 7,5 perc alatt végez kábelen, igaz, a tesztakksi csak 4400 mAh volt, míg a Relame készülékébe 4600 mAh kapacitású telepet szereltek. Ettől függetlenül wattokban kifejezve jelenleg az Infinix megoldása a legerősebb, plusz megfejelték egy diszkrét 110 wattos vezetékmentes opcióval is.

Kábel nélkül ez 16 perces töltési időt jelent 4400 milliamperórás kapacitás mellett. A töltőpadban két tekercs dolgozik, alkalmas horizontális és vertikális tájolásra is, a hőmérsékletet pedig ventiláttor szabályozza, a készülékben pedig egyedi tervezésű, small-sensitive tekercsek dolgoznak eltérő architektúrával. Ezek szélesebbek az átlagosnál, így kevesebbet kell adott helyre zsúfolni, ami csökkenti az ellenállást, ezzel együtt a hőképződést is. Az Infinix 110 wattos vezetékmentes technológiája több protokollt is kezel, köztük a rendkívül elterjedt Power Delivery 3.0-t, továbbá opció a tötlésmegosztás és az átfolyó töltés is; utóbbi kettő természetesen kábelen is működik.


[+]

A 260 wattos All-Round FastCharge technológia a háromnegyed éve bemutatott 180 wattos megoldásra épül, a dupla 8C telepeket viszont egy darab, magasabb kiáramlási sebességű, 12 amperes egységre cserélték, a feszültséget és áramerősséget pedig négy speciális áramkör kezeli dinamikusan az eltérő területek energiaigényenek megfelelően.


[+]

Az Infinix gallium-nitrid alapú rendszere 98,5%-os hatékonyságot mutat fel, ami 1000 töltési ciklus után 90%-ban tartja a telep eredeti kapacitását. A töltéstechnológia ABH busz protokollokat alkalmaz a vezérlés és kommunikáció stabilitásának biztosítására, ami egészen kreatív felhasználása a technológiának, az egyedi töltőkábel pedig 13 amperes áramerősséget bír el. A technológia még idén elérhetővé válik az Infinix Note szériájának következő generációjával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés