Hirdetés

Nincs többé Dash Charge?

Ha megkérdeznénk tíz tulajdonost, hogy a OnePlus szériának melyik a legelőnyösebb tulajdonsága, sokan a Dash Charge szupergyorstöltést vágnák rá, mert az Oppo VOOC szabvánnyal lényegében megegyező megoldás a piac legfürgébb utántöltését kínálja, amihez egyébként a speciális adapteren túl passzoló kábel is szükséges, plusz a telefon támogatása. Mennyire fontos az 5V / 4A-es adapter a gyártónak? Hiába váltott a OnePlus 6 üveg hátlapra, a vezetékmentes töltés kimaradt, annyival előnyösebbnek tartja a vállalat a villámgyors, feszültségváltakozás nélkül operáló megoldást.

A OnePlus 6
A OnePlus 6 [+]

Aki ellátogatott mostanság a OnePlus honlapjára, ugyanakkor észrevehette: az európai régióban immáron szimplán OnePlus Fast Charge-ról, vagyis gyorstöltésről esik szó Dash Charge helyett. Ennek névhasználati okai vannak. Amikor a név és a technológia a OnePlus készülékekben debütált, a gyártó az Egyesült Államokban és az EUIPO-nál kérvényezte, hogy jegyezzék be a Dash titulust. A védjegybejelentés azonban az elfogadásig hosszas folyamat, és azok a felek, amelyek hasonló elnevezésű termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkeznek, felléphetnek a kérvény ellen.


A OnePlus 6 hátulról [+]

Két vállalat is így tett: a Bragi a Dash érintésvezérelt okosfüllhallgató, az Amazon pedig Dash Buttons és a Dash Replenishment szolgáltatások okán emelt panaszt. Bár kicsi az esély, hogy valaki egy töltőt egy fülessel vagy egy automatizált szolgáltatással összekever, úgy tűnik, az EU jogosnak érezte a fellépést, és nem adta meg a OnePlusnak a zöld lámpát a Dash Charge titulus használatára. Az EUIPO konkrétan a Dash Charge és a Dash Replenishment között fedezett fel a vásárlót potenciálisan összezavaró hasonlóságot, és mivel az Amazont illeti meg az elsőség, a mobilgyártó gyorstöltése OnePlus Fast Charge-ra változik. Azt, hogy lesz-e újabb fordulat a történetben, esetleg Vasember közbelép-e, nem tudni.

Előzmények

  • Befutott a OnePlus 6 Bosszúállók kiadása

    A Marvel Avengers Limited Edition egyelőre az Indiai és Kínai piacon lesz elérhető különleges festéssel, csomagolással és témákkal.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

  • Oppo R5s - vékonyság, végletes árakon

    Egy bevezető akció keretein belül, néhány napon át 200 euróért kínált az európai OppoStyle egy olyan felső-középkategóriás készüléket, ami valójában jóval többet ér. De azért nem 430 eurót.

Hirdetés