Hirdetés

Zack Nelson meggyötörte, az iFixit szétkapta az S9-et

Az S6 óta nem kérdés a Samsung Galaxyk kitűnő összeszerelési minősége, ami persze nem jelenti azt, hogy az üvegszendvicsbe foglalt mobilokat dobálni szabadna, ütésálló minősítéssel ugyanis csak az Active kiszerelés rendelkezik. Az IP68-as por- és vízálló védelem mellé mindenesetre fémház és karcálló védőüveg páros tartozik, és a Galaxy S9 duó pár gramm hízás árán az alumíniumvázra és a Gorilla Glass üveglapokra is ráerősített.

Zack Nelson, a JerryRigEverything csatorna üzemeltetője nem az a szívbajos típus, úgyhogy egyből megkarcolta, meghajlította és még fel is gyújtotta a kisebbik Samsung csúcsmodellt. Azért nem kell megijedni: a Galaxy S9 elég jól állta a strapát. Komolyabb karcot csak a Mohs-féle keménységi skála hetes erősségű vésője tudott az üvegen hagyni, ami megfelel a piaci standardnak. Az öngyújtó lángja 12 másodperc után hagyott nyomot a Super AMOLED kijelzőn, aminek a pixeljei utána helyre álltak, Zack pedig komoly erőbehatásra sem tudta a fémvázat meghajlítani, vagy akár csak az üvegek közötti ragasztáson rést nyitni, amivel annyi lett volna a vízállóságnak.

Azért nem érdemes a fentieket utána csinálni egy 300 ezer forint körül mozgó mobilpáros esetében. Dobálni pedig pláne nem, mert az nem rendeltetésszerű használat. Véletlen balesetek mindenesetre előfordulnak, úgyhogy ezt szimuláló, amatőr töréstesztek is, minden mennyiségben. Meg kell viszont jegyezni, hogy ezeket nem lehet tökéletesen reprodukálni, így az összehasonlítás két modell vagy akár két teszt között is esetleges. De azért a nézettségi adatok alapján roppant izgalmas is. Eredmények a második videóban.


[+]

Akit pedig a belső alkatrészek és a házi barkácsolás nehézségi foka érdekel, annak az iFixit nyújt S9 szétszerelési gyorstalpalót. A ragasztott és a víztől gondosan védett készülékházak sajnálatos velejárója a cserelehetőségtől megfosztott, mélyen beépített akkumulátor, de a többi elemhez, alkatrészhez és porthoz se könnyű hozzáférni. A fenti oldal éppen ezért 10-ből 4 pontot adott az összeszerelési mutatót illetően, ahol a 10 pont jelentené a hab könnyű javíthatóságot. Mindez megegyezik az elődmodell hasonló pontszámával.

Azóta történt

  • Szívósabb lett a Gorilla Glass

    A Gorilla Glass 6 generáció kétszer ellenállóbb a vétlen baleseteknek. A Corning egyszerű, de látványos üvegfestést is kínál Vibrant Ink Jet néven.

Előzmények

  • Az S9 széria is kaphat strapabíró variánst

    Kiszivárgott egy sor Samsung készülék belsős kódneve, ami alapján lehet következtetni a Galaxy S9 Active érkezésére. A Samsung viszont mással nyerheti meg a jackpotot.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés