Hirdetés

MWC 2019: Szétnyitottuk az 5G-s Mi Mix-et, és ugyanazt találtuk. Majdnem

Kis túlzással nem lehet úgy elmenni egy MWC-s stand mellett, hogy egy méretes 5G feliratú neonfény ne világítana az ember arcába, de tegnap egy fából faragott, 5G feliratú papírnehezéket is láttunk, mert miért ne? Pedig a felhasználót egyelőre hiába kondicionálják a következő generációs mobilhálózati szabványra, lesz pár év, mire az elterjed, és nem feltétlenül a mobilok fognak belőle a leglátványosabban profitálni. De azért a Xiaominak is kellett egy ilyen ketyere.


[+]

A Mi Mix 3 5G-ről van szó, ami természetesen a 7 nm-es csíkszélességen gyártott Snapdragon 855-öt használja. Azért természetesen, mert általában ezt szokták a Qualcomm X50 5G modemjéhez társítani, és bárhogy gyötörtük a noccs és kameraluk nélküli, szétcsúsztatható phabletet, megakadásra nem sikerült bírni. Mondjuk ott, helyben 5G kommunikációra sem, de ezért aranyszínű felirat jelzi hátul, hogy tényleg erről a variációról van szó, amit az AIDA64 is megerősített.


[+]

Hiába a szemre megegyező méret és a "lomha" 4G modemes Mi Mix 3-mal közös, 6,39"-es képátló 1080 x 2340 pixellel, az új generációs adatátvitel 3800 mAh-ra növelt telepet igényelt hibrid hőelvezetéssel, amitől az újdonság picit meghízott. A 24 + 2 megapixeles előlapi és 2 x 12 megapixeles hátlapi kamerarendszer viszont maradt, és várhatóan tudása sem nagyon változik ahhoz képest, ami tesztfotóinkon látható. A kerámiaborítású és dedikált Google Segéd gombbal ellátott Mi Mix 3 5G május környékére várható az első piacokon, méghozzá 600 eurós áron.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

  • MWC 2019: 5G-s mobillal állt elő a ZTE is

    Az Axon 10 4G modemet kapott, a 10 Pro 5G pedig nevében hordozza az előremutató technológiát. Felkerült a szenzorcsepp az előlapra és a három látószögű kamera hátra.

  • Egyre több az 5G-s modell

    Svájcban már három készüléket is kínál a szolgáltató az 5G hálózati környezet kihasználásához. Ehhez jön nemsokára a ZTE készüléke is.

  • Nem lesz Mi Mix 4

    Legalábbis egyelőre: a Mi Mix Alpha jelenleg egyedüliként képviseli a Xiaomi dizájnsorozatát.

Előzmények

Hirdetés