MWC 2014: A Galaxy Gear Fit könnyű, kicsi és jól használható

A Samsung a Galaxy S5 mellett új okos kiegészítőt is bemutatott. Azért nem nevezzük órának, mert sokkal kevésbé néz ki úgy, mint egy óra, ráadásul az idő mutatása és a notifikációk kijelzése csak két funkció a sok közül. Ráadásul végre úgy néz ki, ahogyan eredetileg elvártuk volna egy karra tehető eszköztől.

A Gear Fit legfontosabb ismérve, hogy hajlított, 1,84 inches, színes, érintésérzékeny OLED kijelzővel rendelkezik, ez hosszúkás alakú, felbontása 432 x 128 pixel. Ez 244 ppi-t jelent, ami egyáltalán nem rossz. A színek élénkek, a betekintési szöggel nincs gond, a láthatóságról napfényben nem tudtunk meggyőződni, mert egy ablaktalan hodályban voltak kiállítva a termékek.

A kütyüben egy 210 mAh teljesítményű akkumulátor dolgozik, természetesen Bluetooth segítségével kapcsolódik a Fit a Galaxy okostelefonhoz - állítólag 20 Galaxy modellt támogat majd. A Samsung szerint normál használat mellett 3-4 napos készenléti idő érhető el, ami igen jó értéknek számít az első Gear alig egy napos üzemidejéhez képest. A cucc ráadásul IP67-es védelemmel rendelkezik, azaz ellenálló a vízzel és a porral szemben.

Samsung Galaxy Gear Fit
[+]

A készülékben nem csak gyroszenzor és gyorsulásérzékelő kapott helyet, hanem a szíj belső oldalán egy pulzusmérő is akad. Itt van egyébként a töltő csatlakozója is. Az egész cucc összesen 27 grammot nyom, szinte észrevehetetlen a karon, természetesen többféle színű szíjjal lesz elérhető. Rövid nyomkodást követően egyértelműen az volt a benyomásunk, hogy a Gear Fit nagyon reszponzív, a menürendszer logikus, mégis egyszerű, ráadásul egész sok funkciót belezsúfoltak a mérnökök.

Samsung Galaxy Gear Fit
[+]

A különböző fitnesz okosságok mellett (lépésszámláló, pulzusmérés, kalóriaszámláló) van stopper, időzítő, ébresztő, meg tudjuk nézni a bejövő üzeneteket is. Ilyenkor kiderül, hogy bár maga a menü a kijelző hosszanti irányával párhuzamosan lapozható, egy üzenetet viszont a másik irányba görgetve tudunk végigolvasni. Az egészben az volt a leginkább meggyőző, hogy mindez elsőre, minden előképzettség nélkül kitalálható volt, ahol kellett magyarázni valamit, ott a felület egyértelműen megtette, a pulzusmérő indításánál például rögtön szólt, hogy leszünk szívesek felvenni a csuklónkra a kütyüt, s ehhez még rajzot is mellékeltek azoknak, akik nem tudják, hogy mi az a csukló.

Hogy a termék mikor lép ténylegesen a piacra, azt még nem tudni, de abban biztosak lehetünk, hogy a Galaxy S5 áprilisi megjelenéséig ez meg fog történni. Reméljük, hogy hamarosan az árazásra is fény derül, ugyanakkor arra számítunk, hogy nem lesz olcsó a Gear Fit. Ahhoz ugyanis túl trendi, ráadásul még használhatónak is tűnik.

Azóta történt

Hirdetés