MWC 2014: Lehullott a lepel a Galaxy Gear 2-ről és a Gear 2 Neóról

A 2014-es Mobile World Congress első hivatalos napján tartotta Unpacked 5 Episode 1 névre keresztelt sajtóeseményét a Samsung, melynek keretében nem csak a Samsung Galaxy S5-öt és a Galaxy Fitet, hanem a dél-koreaiak második generációs okosóráját is a nagyközönség elé tárták. A Galaxy Gear 2 fantázianévre hallgató készülék 36,9 x 58,4x 10 milliméter kiterjedésű és 68 grammot nyom. Az elődmodellhez képest két nagyon fontos külső változásra lehetünk figyelmesek, hiszen az előlapon megjelent a már szinte Samsung védjegynek számító home gomb, a hátlapba pedig az S5-höz hasonlóan egy pulzusszámmérőt építettek be. A Gear 2-nek egyébként lesz egy kicsit visszafogottabb, 37,9 x 58,8 x 10 milliméteres külső dimenziókkal és 55 grammos tömeggel rendelkező kistestvére, ami Galaxy Gear 2 Neo névre hallgat.


[+]

Mindkét újdonságba egy 1,63 hüvelykes, 320 x 320 pixel felbontású Super-AMOLED kijelzőt építettek. Hardveres téren komoly előrelépések történtek, a számítási műveleteket egy 1 GHz-re skálázott kétmagos processzor végzi, a képekről pedig a Gear 2 esetén az előlapra szerelt, a Gear 2 Neónál pedig a szíjba épített, hangutasításokat is kezelő 2 megapixeles kamera gondoskodik, mellyel 720p felbontású videókat rögzíthetünk.


[+]

A dél-koreaiak újdonságai külső eszköz, tehát tablet vagy telefon nélkül is képesek önálló zenelejátszásra, Bluetooth-on továbbítják a hangot, a hangszórónak és a beszédmikrofonnak köszönhetően pedig hívások lebonyolítására is alkalmasak, bár ehhez már természetesen szükséges egy külső készülék társítása. A kijelzőn több fontos információ jeleníthető meg, kezelhetünk üzeneteket, fogadhatunk hívásokat, lépegethetünk a számok között, vagy fürkészhetjük a naptárbejegyzéseket is. Az okosórák minden esetben képesek notifikációkat, azaz jelzik a telefonon történő vagy éppen azon elmulasztott eseményeket.


[+]

Mindkét okosórán a gyártó saját fejlesztésű Tizen operációs rendszere fut. A beépített infraportnak és a WatchON alkalmazásnak köszönhetően a Gear 2 és Gear 2 Neo is használható távirányítóként, mellyel az arra alkalmas készülékeket lehet könnyedén vezérelni. Mindkét eszközben található lépésszámláló, alvásfigyelő és pulzusszámmérő, ám annak ellenére, hogy ezek igencsak nagy számítási kapacitást igényelnek, az új operációs rendszernek és a 300 mAh-s akkumulátornak hála a Samsung szerint még így két-három napos aktív, és öt-hat napos visszafogott használatra lehet számítani egy feltöltéssel.


[+]

Rendkívül jó hír, hogy a két, IP67-es védettséggel (korlátozott mértékben víz- és porállósággal) rendelkező okosóra már a megjelenésük pillanatában 16 Samsung készülékkel lesznek kompatibilisek – az első Gearnél ez a szám három volt –, pontos listát viszont egyelőre még nem közölt ezzel kapcsolatban a gyártó. A Gear 2 szénfekete, aranybarna és élénk narancssárga, a Gear 2 Neo pedig szénfekete, kávészürke és élénk narancssárga lesz kapható, globálisan, április 11-től.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés