MWC2012: videón a Galaxy Beam

A Samsung idén kevésbé aktív a Mobile World Congress-en, a nagy dobásokat a saját rendezvényeikre tartogatják. Ha minden igaz, március környékén napvilágot lát a Galaxy S III, ám a gyártó az MWC-re sem érkezett üres kézzel. A kapacitív tollal érkező Galaxy Note 10.1 mellett egy projektorral szerelt telefont is bemutattak, amely a gyártó androidos családját erősíti majd.

A Samsung számára már nem újdonság a telefon és a projektor ötvözése, a gyártó pár éve már megpróbálkozott egy vetítővel egybeépített telefonnal, ám az említett készülékből végül nem született dobozos termék. A Galaxy Beam esetében más a helyzet, a rövid bemutatóból ugyanis kiderült, hogy míg az előző modellek kísérleti termékek voltak, a készüléket elvileg a boltok polcain is viszont láthatjuk majd. A beépített projektor 15 lumen fényerővel rendelkezik, így csak megfelelően sötét helyen használható, ám a körülményeknek megfelelően akár 50 hüvelykes képátlójú kép vetítésére is alkalmas; a kép felbontása 640 x 480 képpontos. A vetítő módot a képernyő jobb oldalának tetején található gombbal lehet aktiválni, ekkor a hangerőszabályzó billentyűkkel szabályozhatjuk a kép élességét (legalábbis elvileg, ez ugyanis nem működött a tesztpéldányunkon).

A sárga és fekete műanyagból álló készülékház kimondottan nagynak és nehéznek számít, főleg, ha a manapság divatos, a vékonyságra és a könnyűségre fókuszáló trendeket nézzük. A nagy méret miatt természetesen az integrált projektor okolható, ám a telefon ormótlanságában bizonyára közrejátszik a 2000 mAh kapacitású akkumulátor is. A mobil oldalán a szokásos gombok mellett egy microUSB-aljzatot és egy 3,5 milliméteres kimenetet találunk, a SIM- és microSD-kártyák foglalatait pedig egy-egy műanyag ajtócska védi. A külső hangszóró a hátlapra került, hasonlóan az 5 megapixeles, autofókuszos kamerához, melyet egy LED-es villanóval is megtámogattak. Az előlapra egy 4 hüvelykes képátlójú kijelző került, melynek felbontása 480 x 800 pixeles.

Hardveresen nem nagy durranás a Galaxy Beam. A műanyag borítás egy jelenleg ismeretlen típusú lapkakészletet rejt, melyben egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzor található, emellett 768 MB RAM-ot és 8 GB belső tárhelyet kapunk. A működés viszonylag folyamatos volt, a telefon nem nagyon akadt meg a rövid kipróbálás során. A Samsung standján egy sötét szobában mutatták be a készülékben rejlő projektor képességeit, amely a fényszegény körülményeknek köszönhetően egészen meggyőző volt. Később lámpafény mellett is kipróbáltuk a vetítőmódot, amely ez esetben csúnyán elvérzett; erről tanúskodik az alábbi videó is.

A telefon jelenleg egy TouchWizzel megtoldott Gingerbreadet (Android 2.3.6) futtat, bizonyos források szerint valamikor az Ice Cream Sandwich frissítést is megkapja majd, ám erről nincs pontos információnk. A telefon 2012 második negyedévében lesz elérhető; az ár és a dátum egyelőre nem ismert.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés