MWC2011: Az Emporia standján jártunk

Idén is ellátogattunk az Emporia standjára a Mobile World Congress 2011-en. Rendszeres olvasóink már bizonyára ismerik a gyártót, akik kizárólag idősebb emberek és egyszerűbb készülékekre vágyók számára készít eszközöket, meglehetősen nagy sikerre, ennyire szakosodott gyártó ugyanis rajtuk kívül nincs a piacon. A standon Tatai Károllyal, a cég magyarországi country managerével készítettünk interjút.

Károly elmondta, hogy a cég Magyarországon is elégedett az eladásokkal, amit ettől a piactól vártak, azt tudták teljesíteni. A gyártó termékei jelenleg két szolgáltatónál és a független piacon is elérhetők, azaz több forrásból is megvásárolhatók. Ettől függetlenül szeretnének új kapcsolatokat építeni és növekedni, de semmiképp nem nagy mértékben, egyrészt azért, mert maga az Emporia csak másfél éve létezik, másrészt pedig azért, mert Károly szerint ez egy nagyon behatárolt nagyságú piac. Új készülékek áradatára sem lehet számítani, évente egy-két új modellt mutatnak be, melyek mellé pár kiegészítőt is kínálnak, idén újdonság volt egy asztali tartó, egy védőtok, valamint egy Bluetooth headset, melyet az Elegance nagyobb tudású, Bluetooth-szal is felszerelt változatához kínálnak. Érdekes információ volt, hogy az Emporia telefonokat nagyjából fele-fele arányban vásárolják fiatalok és idősek, azaz sok olyan ember van, aki szüleit vagy nagyszüleit egy Emporia készülékkel lepi meg.

A cég hangsúlyozta, hogy ők tényleg az idősek számára készítenek telefonokat. Ennek megfelelően egyetemekkel közösen kutatják azt, hogy mitől is lesz egy telefon a kevésbé jól látó, nehézkesebben mozgó emberek számára is használható. Károly elmondta, hogy bár nagyon sok telefont tudnak az idősek is használni, nem mindegy, hogy mennyire könnyedén teszik meg, ha ugyanis a felmerül a bizonytalanság, az emberek nem fogják megszeretni a készüléküket és nem fogják magabiztosan használni, ami nem jó dolog. Az Emporia tehát 100 százalékban odafigyel arra, hogy az ő készülékeik a gyengébben látó, kevésbé jól halló, nehézkesen mozgó ujjízületekkel rendelkezők számára is önbizalommal használhatók legyenek.

A cég idén két új modellt mutat be, melyek közül az első a Solid. Egy egy IP57-es szabványnak megfelelő csepp és porálló készülék, melyre az Emporia szerint nagy szüksége van a piacnak. Két színben, (sonimos) sárgában és terepszínben is elérhető lesz a második negyedévben, előbbinek előnye, hogy mindenhol jól látható, utóbbit pedig valószínű, hogy a horgászok és a vadászok fogják vinni, igaz, ha ők elejtik az avarban, nem biztos, hogy meg is találják majd.


Emporia Solid

A másik új készülék Safety névre hallgat. Ez a cég első GPS-vevővel ellátott eszköze, melyet nyilvánvalóan nem navigációra, hanem segélykéréskor lehet használni. Ha a bajba jutott megnyomja a készülék hátulján lévő S.O.S. gombot, a készülék küld egy SMS-t egy előre beállított számra, melyben szerepel a telefon koordinátája is. Ezt követően tárcsáz és hív, azaz több csatornán át értesít az esetleges balesetről. Érdekessége, hogy van hozzá egy karóra, mely 20-30 méteres hatórkörben folyamatosan tartja a kapcsolatot a készülékkel. Van rajta négy gomb, ezek egyikét megnyomva szintén indul a segélyhívás. Az év második felében várható, árat egyelőre nem tudunk.


Emporia Safety

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés