MWC2011: megnéztük a Toshiba új táblagépét

A Toshiba a kevésbé jól sikerült Folio 100 után sem hagyott fel a táblagépek gyártásával, minek kézzel fogható eredménye az egyelőre név nélkül futó eszköz, melyet a Mobile World Congressen magunk is megnyomkodhattunk. Android 3.0 operációs rendszerrel fog piacra kerülni, ám egyelőre csak a hardver tekinthető közel véglegesnek, épp ezért a próbagépen még 2.2-es rendszer futott, teljesen csupaszon.

Sokkal jobb minőségű, mint a Folio 100
Sokkal jobb minőségű, mint a Folio 100

Az eszköz 10,1 hüvelykes (25,7 centiméter) képátlójú, 16:10-es képarányú kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1280 x 800 pixel. Már elsőre feltűnt, hogy a képminőség ezerszer jobb, mint a Folio 100-nál volt, szépek a színek, nagy a betekintési szög, minden fényviszonyok között működik. Az automatikus fényerőállítást a cég Adaptive Display-nek hívják. Tudni még róla, hogy kétmagos NVIDIA Tegra 2 processzor került bele, előlapján egy 2 megapixeles, hátlapán egy 5 megapixeles kamera található, kap 3G-modemet, GPS-t, teljes méretű HDMI-kimenetet, USB 2.0-s host csatlakozót, WiFi modulja pedig ismeri a 802.11n szabványt. Ezen az eszközön már elérhető lesz a Google Android Market is.

A szoftver még közel sem volt végleges
A szoftver még közel sem volt végleges

Az eszköz megjelenése az első félévben várható, azaz valószínű, hogy nyár elején érkezik. Sem árat, sem több információt nem tudunk róla.

10,1 hüvelykes, de elég vékony
10,1 hüvelykes, de elég vékony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés