Hirdetés

Mégis lesz Xiaomi Redmi Note 5?

A Xiaomi tavaly decemberben mutatta be a méltán népszerű, de főleg költséghatékony és kimagasló ár-érték arányú Xiaomi Redmi Note 4 utódját, csak Xiaomi Redmi 5 Plus néven. Legalábbis eddig ezt az információt lehetett előhalászni a Xiaomi fórumairól. Nyilván nem hivatalos forrásból, de a közösségi fórumon magas rangú moderátor viszonylag hitelesnek tűnt. Most viszont két új modell tűnt fel a CCC (China Compulsory Certificate) adatbázisában MEE7S és MET7S jelzettel, amelyekről feltételezhető, hogy Redmi Note 5 variánsok.

Xiaomi Redmi 5 Plus Snapdragon 625-tel mutatkozott be.
Xiaomi Redmi 5 Plus Snapdragon 625-tel mutatkozott be. [+]

Az adatbázis alapján a Redmi Note 5 5,99 hüvelykes, 18:9-es képarányú megjelenítővel várható Snapdragon 636-os lapkakészlettel, 4 GB operatív memóriával és 64 GB belső tárhellyel. További újdonság, hogy a hátlapra két kameramodul kerülhet: egy 16 és egy 8 megapixeles egység, míg elöl egy darab, 8 megapixeles szenzor fog dolgozni. A Nougat alapon MIUI 9-cel futó eszköz alkalmas lesz arc alapú feloldásra, a 4100 mAh-s telep pedig képes 18 wattos gyorstöltést fogadni.


[+]

A fenti konfiguráció elvileg 230 eurós árszinten nyithat, ami körülbelül 70 ezer forint, míg várható egy szolidabb teljesítményű modell is Snapdragon 630-cal és 3/32 GB memóriakiosztással 190 euróért (nagyjából 59 ezer forint). A készülékek jövő hónapban várhatóak, így nem kizárt, hogy a Xiaomi a barcelonai Mobile World Congressen mutatja be őket hivatalosan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés