Megérkezett az Android 14 a Honor Magic V2-re?

A gyártó egy hónapja még azt ígérte, csak júliusban várható a MagicOS 8-es felület és az Android 14, a nálunk levő tesztpéldány mégis frissült.

Úgy tűnik, az előzetesen vártnál gyorsabban érkezett meg a Honor Magic V2 globális verziójára az Android 14 és vele a MagicOS 8.0-s felhasználói felület. A frissítés kapcsán a Honor egy hónapja még azt ígérte, 2024 júliusára tudják biztosítani a rendszert, amikor a MagicOS 7.2.0.124-es verzió megjelent, s vele az Android biztonsági csomag aktualizálta magát. A nálunk levő tesztkészülék a mai nappal jelzett, hogy letöltötte az Android 14-es csomagot és telepíthető, és mivel nem vagyunk bétatesztelői programba bejelentkezve a készüléken (csak a fejlesztői beállítások vannak bekapcsolva), így másoknál is ugyanúgy elérhető kellene legyen.*

*Frissítés, április 4: úgy tűnik, a nálunk levő készülék mégis béta szoftvert kapott, viszont a miértre nem találtunk egyelőre választ. Valószínűleg az játszhat közre, hogy egy tesztelésre szánt modell van nálunk, nem pedig piaci forgalomba készült telefon. Így viszont az egyelőre kérdéses, hogy a végfelhasználók mikor kapják meg a rendszerfrissítést.

Ma reggel jelzett a Magic V2, hogy itt az Android 14Ma reggel jelzett a Magic V2, hogy itt az Android 14Ma reggel jelzett a Magic V2, hogy itt az Android 14 Ma reggel jelzett a Magic V2, hogy itt az Android 14 (forrás: Mobilaréna) [+]

A MagicOS 8.0 legtöbb újdonságáról írtunk a Magic6 Pro tesztünkben, a Magic V2-re is elérhető lett vele most az AI-alapú Varázsportál, intelligensebben átrendezhető lett a főképernyő, állítólag javítottak a rendszer energiafelhasználásán és zökkenőmentesebb lett több erőforrásigényes alkalmazás egyidejű futtatása. Bár a hazánkban kapható 16 GB RAM-mal szerelt modellek esetén eddig sem volt ezzel probléma, nálam átlagosan 4,1 GB-ot használ a rendszer a memóriából. A 8.0.0.71-es verziószámú csomag telepítésével felkerül a telefonra a Honor saját videólejátszó programja is, ez eltávolítható. Az Android 14 mellett pedig a 2024. április 1-i biztonsági csomag is települ a mobilra.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Jó hír, hogy a MagicOS 8.0-val végre beállítható a Magic V2-n is, hogy a főképernyőn lefelé suhintva lenyíljon a vezérlőközpont vagy az értesítési panel. A kameraszoftverben viszont az időzítőt továbbra is a beállítások alatt elrejtve találni, és sajnos a dokk — vagy tálca, hívjuk akárhogyan — továbbra is csak a főképernyőn jelenik meg, teljes képernyőt elfoglaló alkalmazás esetén nem előhívható alulról, mint a Samsung Galaxy Z Foldon vagy egyes táblagépeken. Jópofa ugyanakkor, hogy a rendszer a kameralyuk köré a külső és a belső kijelzőn is kirajzolja a Mágikus kapszula nevű felületet kis animációkkal például lejátszott zeneszámhoz. Hasznosabb, hogy a megosztott képernyőmentéseken a rendszer képes felismerni és automatikusan kitakarni a szenzitív információkat (pl. telefonszámok, címek), és az is hasznos, hogy a főképernyőn immáron több widget is egymásra pakolható, melyek között a felhasználó lapozgathat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

  • Mézeshetek és macskák Androiddal

    Eltelt majdnem három hét, hogy kivettem a SIM-et az iPhone-omból és átköltöztem a Magic V2-be, itt az ideje egy kis ventilálásnak.

Előzmények

Hirdetés