Márciusban, Snapdragon 820-szal érkezhet az Xperia Z5 Ultra

4K-s kijelző mobilban – talán ez volt a 2015-ös IFA legemlékezetesebb momentuma. Az Xperia Z5 mellett ugyanis nem csak HD felbontású kisöccse, a Z5 Compact, hanem az 5,5 hüvelykes, 2160 x 3840 pixeles megjelenítővel felruházott Z5 Premium is megmutatta magát, noha még újságíróként sem volt könnyű egy szabadon kezelhető példányhoz hozzájutni. Ennek többek között az lehet az oka, hogy a készülék a többi variánsnál később, várhatóan csak novemberben startol el, és nyilván nem könnyű nagy számban 806 ppi-s paneleket gyártani, úgyhogy még akadhat dolga a Sonynak a raktárak feltöltésééig.


A Z5 Premium (fent) az első 4K kijelzős Sony mobil. A Z5 Ultra lehet a második [+]

Nem a Premium lehet az egyetlen érkező 4K-s csúcsmobil: korábban már pletykáltak a gigászi, 6,44 hüvelykes megjelenítővel felszerelt Z5 Ultráról, amely kihagyta a berlini kiállítást. A @leaksfly weibós csatorna tulajdonosa úgy tudja, hogy ennek az az egyszerű oka, hogy az Ultrába a Sony nem a három Z5 modellben fellelhető Snadragon 810-es, hanem a jövő év elejétől elérhető, 14 nanométeres gyártástechnológián alapuló Snapdragon 820-as SoC-t szánja. Az SoC mellett 4 gigabájt DDR4 RAM tehet majd jó szolgálatot, amikor a kütyü március környékén bemutatkozik.

A Z5 Premiumot szétkapták, és két réz hőelvezető csövet is találtak a hátlap alatt
A Z5 Premiumot szétkapták, és két réz hőelvezető csövet is találtak a hátlap alatt (forrás: PricePony) [+]

Ezt leszámítva a Z5 Ultra túl sokban állítólag nem fog különbözni a minap megjelent fivéreinél, azaz megmarad a mutatós és prémium küllem, a villámgyors hibrid fókusszal felvértezett, 23 megapixeles hátlapi kamera, a gyártó friss androidos felülete, a bekapcsolóba épített ujjlenyomat-olvasó, no és persze a szokásos sonys extrák. A Snapdragon 820 teljesítményben és a hőkezelésben is előrelépés lehet a Snapdragon 810-hez képest, noha a PricePony-n közzétett fotó alapján a Sony már a Premium kapcsán is mindent megtett azért, hogy a hőtermeléssel ne legyen gond.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés