Majdnem varázslat a Coolpad Conjr

A Coolpad Conjr majdnem varázslatosnak tűnik, néhány olyan képességet integrálva, ami aránylag ritkának, de legalábbis üdvözlendőnek mondható a kategóriában, viszont az összképbe sikerült belerondítani pontosan egy darab, érthetetlenül megválasztott hardverelemmel. Az 5 hüvelykes, 2.5D kialakítású, HD felbontású, IPS kijelzővel szerelt, teljes egészében fémből készült házba körülbelül minden jutott, amit ilyen szinten elvárhatunk, leszámítva a nyers erőt. Látszólag.


[+]

Mindkét kamera saját LED segédfénnyel rendelkezik, az előlapon egy 8 megapixeles, fix fókuszos modult egészít ki, a főkamera pedig szintén f/2.2 rekeszértékű, de 13 megapixeles, amely elvileg az optikai képstabilizátort sem nélkülözi. Legalábbis a termék hivatalos oldalán szövegesen ez szerepel, míg ugyanott a specifikációban nem érezték fontosnak jelezni. De az OIS léte mindenesetre igen kedvező fényt vet(ne) a Coolpad újdonságára. Az Android  6.0-s alapokra építő Cool UI 8.0-ból szoftverből viszont nem maradt ki a Pro mód.

Rendszermemóriából 3 GB jutott, míg belső tárhelyből 16 GB, amit a második SIM kártya feláldozásával microSD kártyával maximum 64 GB-ig bővíthetünk. A 2500 mAh-s akkumulátor és a többfunkciós hátlapi ujjlenyomat-olvasó még mindig remekül hangzik, a központi feldolgozóegység viszont teljesen érthetetlen. A MediaTek MT6735-ös szériájának egy igen gyenge teljesítményű, maximum 1 GHz-r skálázott variánsa került a szerkezetbe, míg a grafikus feladatokat a Mali-T450 látja el. Kitűnő optimalizálás mellett ez önmagában nem biztos, hogy akkora probléma, de magának a lapkának vannak egyéb korlátai is. Full HD videóval például kizárólag lejátszásnál számoljunk, felvenni maximum 720p felbontásban lehetséges, LTE-ből pedig Cat.4 a maximum.


[+]

A fegyverszürke színben elérhető készüléket 180 dollár, vagyis nettó 52 ezer forint körül lehet beszerezni, amire valószínűleg a B20-as LTE sáv hiánya sem fog feltétlenül motiválni, bár első körben látszólag az amerikai szolgáltatói kínálatba szánták. Az állítólag később érkező, arany színű verzió nem kizárt, hogy eléri a nemzetközi piacot is.

Előzmények

  • Coolpad Modena 2 - városfejlesztési osztály

    Modena szép hely, és szép a róla elnevezett, másodgenerációs Coolpad phablet is, ami kamerában ugyan előrelépett, üzemidőben és lóerőben viszont karcsú maradt.

  • Coolpad Max - kettő az egyben

    A Coolpad csúcstámadást kísérel meg a Coolpad Max képében. Az alaptábort az erős konkurencia ellenére is jó eséllyel beveheti az alkalmazott biztonsági protokollal, és a körítés is teljesen rendben van.

  • Coolpad Torino - nyolc kerék hajtja

    A kínaiak bontogatják szárnyaikat, most egy középkategória felső részébe szánt készülékkel támadnak, ami méretes, van a hátulján ujjlenyomat-olvasó, jó a hardvere és az ára sem vészes.

  • A LeEco lett a CoolPad legnagyobb részvényese

    Újabb 11 százaléknyi értékpapír felvásárlásával Kína legnagyobb tartalomszolgáltatója az egyik legnagyobb helyi gyártó főrészvényese lett.

Hirdetés