Hirdetés

LG blog: Újdonságok Optimus 7-re

Mint arról már korábban is volt szó az LG blog felületén, az gyártó sokat tesz azért, hogy a Windows Phone 7 készülékek piacán ne csak hardveresen, hanem szoftveresen is kiemelkedő ajánlat legyen az Optimus 7 a leendő vásárlók számára. Ennek jegyében született meg többek közt a „Meet hAPPiness” nevű akció is, mely ingyenes alkalmazásokat kínál a tulajoknak. A katalógus nemrégiben nemrégiben négy új alkalmazással bővült. Pontosabban öttel, de az ötödik egy kicsit kakukktojás. Lássuk, mik ezek!

A Weather & Clock egy rendkívül látványos időjárás előrejelző és világóra alkalmazás. A programba belépve rögtön az aktuális pozíciónkhoz tartozó klímáról és körülményekről értesülhetünk egy látványos, esetenként hangeffektekkel kísért animáció által. A képernyő közepét elfoglaló üveglap szerű felület a napszaknak, felhőzetnek és az esetleges csapadékfajtának megfelelő animáció mellett a hőmérsékletről (akutális, napi legmagasabb és legalacsonyabb, illetve hőérzet), a páratartalomról, az időről és dátumról, valamint az utolsó frissítés időpontjáról is tájékoztat. Az üveglap alatt négynapos előrejelzést láthatunk kis ikonokkal szimbolizálva a várható dolgokat. Jobbra lapozva egy listát láthatunk más, általunk beállított városok ugyanezen jellemzőiből, tömören és röviden. Ezekre kattintva egy a főoldalon már látott felület ugrik fel az adott város részletes klímaértékeivel. Még egyet lapozva egy világtérkép fogad minket, melyen egy függőleges vonal egyértelműen mutatja, hogy Japánban bizony már másnap van.

A Today nevű alkalmazás az előző program időjárás jelző részének mutációja – mondhatni egyfajta Weather & Clock „pro”, melyben kezdésként az előbb említett animációs felületet láthatjuk egy kicsit helytakarékosabban, ezúttal hangeffektek nélkül.

Erre böködve azonban egy az előző programnál részletesebb meteorológiai adatlapal találjuk szembe magunkat, amely külön tárgyalja az aktuális időt, az előrejelzéseket és az éves hőmérsékleti átlagokat – utóbbit grafikonon szemléltetve.

Ezt egészíti ki egy hírolvasó felület előre beállított csatornák kategóriákra bontott széles választékával – sajnos csak angolul és sajnos nem bővíthető módon, tehát a magyar celebek kutyasétáltatás közbeni kalandjait nem itt fogjuk tudni figyelemmel kísérni. A főbb valutákat nyomon követő felület – mely sajnos a forintot nem ismeri – mellett egy Twitter kliens is elveszett a Today-ben.

A Post Note nem más, mint egy virtuális, nagyjából három-négy képernyőnyi parafa tábla, amire egyszerű post-it lapocskákon kívül felhő, falevél és szív alakú jegyzetlapok is felrögzíthetők. Alaktól függetlenül négy színből választhatunk, a jegyzetlapok hosszas passzírozásával szerkeszthetjük, áthelyezhetjük, illetve törölhetjük is azokat.

A negyedik program a QR Reader névre hallgat, ez már sokmindent elárul funkciójáról. Egy egyszerű és könnyen használható QR-kód olvasóról van szó, mely a kamera előtt feltűnő pixelkupacon kívül galériánkban elmentett képfájlokat is képes értelmezni, valamint egy előzmény listában tárolja a már beolvasott adatokat.

Mint említettem, az ötödik program kakukktojás, legalábbis idehaza. Az LGHangul inkább csak megemlíthető érdekességnek számít, haszna csak azok számára van, akik késztetést éreznek a koreai szövegbevitel használatára. A program ugyanis egy felületen kínál a nyelv karaktereivel történő üzenet és e-mail szerkesztést, valamint keresést a Bing, a Naver, a Google és egy számomra értelmezhetetlen nevű szolgáltatáson keresztül. Minden esetre ez egy kedves gesztus az anyaország nyelvét beszélők felé.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés