Hirdetés

LG blog: NFC-s nyomtató a zsebben

Amikor megtudtam, hogy egy NFC-s nyomtató érkezik hozzánk az LG-től, egy sztenderd printert vizionáltam lelki szemeim előtt, így igen nagy volt a meglepetés, amikor megérkezett a csomag. A Pocket Photo névre hallgató eszköz ugyanis mindössze 72,4 x 120,9 x 24 milliméteres méretekkel és 212 grammos tömeggel rendelkezik, így akár farzsebben is elfér.

Ennek megfelelően nem is A4-es oldalakat nyomtat, az elkészült művek 5 x 7,6 centiméteres területűek. Egy speciális hőérzékeny papírra (ZINK Imaging gyártmány) készülnek a képek, a pixelsűrűség 313 ppi, azaz 640 x 1224 képpontos felbontású lesz a fotó; az élmény leginkább egy Polaroid géppel történő fotózásra hasonlít, ugyanis ahogyan a mobilunkkal megcsináljuk a képet, máris előbukkanhat a kis printerből. A telefonhoz Bluetooth segítségével tud csatlakozni az eszköz, a párosítást NFC-vel is meggyorsíthatjuk, ha a készülékünk rendelkezik a megfelelő chippel. A folyamat körülbelül 45 másodpercig tart, a nyomtatáshoz a tintamentes ZINK-féle megoldást használja az eszköz.

Érdekesség, hogy a borítás alatt egy 500 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor lapul, azaz külső áramforrás nélkül is használható az eszköz; egy feltöltéssel körülbelül 25 képet tud kinyomtatni. Tölteni az oldalsó microUSB-porton keresztül lehet. A nyomtatáshoz be kell szereznünk egy ingyenes alkalmazást a Play Store-ból, a használatához 2.2-es Android verzió szükségeltetik. A program egy alapműveletes képszerkesztőt is magában foglal, melyben többek között forgathatunk, vághatunk és effektezhetünk, valamint Qr-kódot is rendelhetünk a fotók mellé.

Az eszköz geekfaktora tehát igen magas, jópofa, hogy a Pocket Photót táskából vagy zsebből előkapva bármikor nyomtathat egyet az ember. A képek minőségére nem lehet panasz, így nem is csoda, hogy az eszköz nagyon addiktív, nem volt könnyű abbahagyni a nyomtatgatást. A készülék hamarosan Magyarországon is piaci forgalomba kerül, az ára 42 990 forint; az alapcsomag tíz papírlapot tartalmaz, a papírcsomag 4 490 forintba kerül, 30 lapot tartalmaz. Jó hír továbbá, hogy a Telenornál hamarosan forgalomba kerülő Optimus G első ötven eladott példánya mellé ajándékként jár majd a Pocket Photo.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG Optimus G - a G-erő

    A dél-koreai gyártó új csúcsmodellje az utóbbi idők egyik legjobban sikerült készüléke, amely bátran megállja helyét a konkurencia versenyzőivel szemben.

Hirdetés