Hirdetés

LG blog: LTE-re hangolva

Az LG standja a Mobile World Congress kiállításon a 4G-től volt hangos, az újdonságok jókora hányada támogatja a szóban forgó szabványt. A gyártó bizonyos országokban már jó ideje jelen van az LTE-képes telefonjaival, a barcelonai kiállításon bemutatott készülékekkel pedig Európa számos országában találkozhatunk majd az üzletekben és a szolgáltatóknál. A negyedik generációs hálózatok terén Magyarországon is ugrásszerű növekedés tapasztalható az elmúlt év során, mára a Telenor és a T-Mobile is korrekt 4G-lefedettséggel rendelkezik, így valóban indokolt, hogy foglalkozzunk a témával.

Az LG tapasztalt versenyzőnek számít az LTE-szakmában, a dél-koreai vállalat a 4G-vel kapcsolatos szabványok 16 (bizonyos források szerint 23) százalékát birtokolja, többet, mint bármely konkurens cég. A gyártó fel is használta a rendelkkezésre álló technológiát, a 4G-modul szimpatikus módon pedig nem csupán a felső kategóriás modellek borítása alá férkőzött be. Az LG ugyanis több esetben már a közepes árkategóriában is kínált LTE-képes telefonokat, melyek némelyikéről mi is hírt adtunk, ilyen például az Optimus Regard vagy a teljes kiosztású fizikai billentyűzettel szerelt Optimus Mach LTE. Az említett eszközöket jellemzően kizárólag az Egyesült Államokban lehetett beszerezni, az MWC-n bemutatott újdonságok egy része viszont a magyar piacokon is elérhető lesz.

A sort érdemes az F szériával kezdeni, mely az LG elérhető árú 4G-kompatibilis sorozatát takarja, egyelőre két taggal. Az F5 és F7 névre keresztelt eszközök LTE-hálózaton elméletben 100 Mbps letöltési és 50 Mbps feltöltési sebességre képesek. Az újdonságok hardveresen sem gyengélkednek, a kétmagos processzor, a Jelly Bean rendszer és a jókora RAM (az F5 esetében 1 GB, az F7 esetében 2 GB a kapacitás) korrekt működési sebességet ígér. A kisebbik modell kijelzője 4,3 hüvelykes, felbontása 540 x 960 pixeles, a nagy testvér HD felbontást kínál 4,7 hüvelyken, mindkét modell IPS technológiával operál. Bár az árakról egyelőre nincs információnk, a sorozat szlogenje (LTE mindenkinek) kedvező árcéduláról árulkodik.

Optimus F5

Az LG a felső kategóriában is LTE-vel támad, a Magyarországon hamarosan a boltok polcaira kerülő Optimus G is minden gond nélkül működik a negyedik generációs mobilhálózatokon. A telefonhoz már volt szerencsénk, a rövid kipróbálási időszak alatt rendesen kollégánk szívéhez nőtt a készülék, hardveresen, szoftveresen és formatervben egyaránt nehéz belekötni.

A dél-koreai cég tehát komoly versenyzőnek számít a 4G-piacon, a masszív szabványportfólió mellett a készülékkínálat is kellemes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG Optimus G - a G-erő

    A dél-koreai gyártó új csúcsmodellje az utóbbi idők egyik legjobban sikerült készüléke, amely bátran megállja helyét a konkurencia versenyzőivel szemben.

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

Hirdetés