Hirdetés

LG blog: Így költöztesd az adataid Windows Phone 7-re

Ahogy a korábbi felvezető írásban is említettük, a Windows Phone 7 kapcsán igencsak szűkre szabott lehetőségeink vannak adatok feltöltése terén, legalábbis bizonyos szempontból. Röviden fogalmazva számítógépről semmilyen lehetőségünk nincs névjegyek és naptárbejegyzések közvetlen feltöltésére, szinkronizálására, ha azonban kicsit körüljárjuk a dolgokat, akkor némileg árnyalódik a kép. Igaz ugyan, hogy a Windows Phone 7-es készülékek, mint például az LG Optimus 7 csak a multimédiás állományok szinkronizálására alkalmas Zune nevezetű programmal kommunikálnak, emiatt tehát a különféle PC Suite alkalmazások kiesnek a képből, de egy kis kerülővel megoldható a más készülékről számítógépre mentett névjegyeink másolása is.

A Hotmail névjegyzéke
A Hotmail névjegyzéke [+]

Mindenek előtt érdemes tudni, hogy a Windows Phone 7-es készülékekhez szükséges egy Windows Live felhasználói fiók, melyről óhatatlanul bekerül az összes kontakt a telefonkönyvbe. Nos, ha már ez a helyzet, akkor érdemes kihasználni a dolgot. Az első adatköltöztetős bejegyzés után eljuthattunk oda, hogy adataink vagy fájlokban, vagy online szolgáltatások (például Google vagy Windows Live) tárhelyein vannak elmentve. Utóbbiak esetén nincs probléma, ugyanis mindkét szolgáltatás névjegyzéke és naptára kompatibilis a Windows Phone 7-es készülékekkel, vagyis minden adatunk a helyére kerül, amint a készüléken Settings (vagyis Beállítások) menüben az email & accounts almenüben felvesszük a felhasználói profilok listájára a megfelelőt, innentől ugyanis a készülék automatikusan átemeli adatainkat a megfelelő helyekre.

Microsoft Office Outlook
Microsoft Office Outlook [+]

Ha netán fájlformátumban tároljuk adatainkat, akkor kénytelenek vagyunk a fentebb említett fiókok valamelyikét igénybe venni. A Google címtárával kapcsolatban akadhatnak nehézségeink – többek közt az elcsúszó mezők és a kontaktok egyesével történő felvétele miatt – ezért ajánlott inkább a Windows Live fiókot választani, melyhez egyúttal egy kliensprogramot is alkalmaznunk kell. Ez lehet például a Microsoft Office Outlook, mely professzionális szinten nyújt naptár és névjegyzék kezelési funkciókat, de a Hotmail fiókkal történő szinkronizáláshoz mindenképp szükség van egy Hotmail Outlook Connector nevű beépülő modulra.

Windows Live Mail
Windows Live Mail [+]

Használhatjuk még az ingyenes Windows Live Mail alkalmazást is, mely a Windows Live Essentials programcsomag része. Ez egyfajta „Outlook Light”, egy e-mail alkalmazás naptár és névjegyzék funkciókkal, kifejezetten Hotmailre tervezve. A programon belül ugyanúgy szerkeszthetjük a névjegyeket és a naptárat is, a változások rögtön megjelennek a Live szolgáltatás felületén és a készüléken is. Apropó, Live szolgáltatás: ha más online kontaktlistát szeretnénk importálni, még mindig ott van Hotmail felülete, ahol számtalan szolgáltatásból – többek közt Facebook, Google, MySpace – vehetünk fel ismerősöket, azonban adatokat közvetlen fájlból csak a fentebb említett kliensprogramokkal tudunk feltölteni.

Legközelebb a feature phone készülékek belakását vesézzük ki.

Inarus

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés