Hirdetés

LG blog: Így költöztesd az adataid LG feature phone-okra

Mint a korábbi bejegyzésekben is írtuk, a feature phone kategóriába eső készülékek, vagyis a nem okostelefonok kapcsán látszólag kevesebb lehetőségünk van adataink költöztetésére és szinkronizálására, mely tárház a számítógépekre telepíthető kliens programokra korlátozódik. Azonban egy jó gyártói támogatással a zárt rendszerű készülékek szinkronizációs lehetőségei is megközelíthetik a mai okostelefonok ebbéli képességeit. Lássuk, hogy az LG mit nyújt a PC Suite programban és azon kívül a feature phone tulajoknak!

Az LG PC Suite kezdőképernyője
Az LG PC Suite kezdőképernyője [+]

Az LG PC Suite egy kliens alkalmazás, amely - a Windows Phone 7-tel felvértezett készülékek kivételével – minden LG márkájú készüléket tud kezelni. Emellett azonban egy összekötő kapocs is, ami az Outlookban tárolt adatainkat fésüli össze a telefonban és az AirSync adatbázisában tároltakkal. De mi is az az AirSync?

Az AirSync bejelentkező oldala
Az AirSync bejelentkező oldala [+]

Az LG AirSync egy webes szolgáltatás saját felülettel valamint beépített kliens alkalmazással az LG telefonokon. Az AirSync segítségével a webes profilunkban tudjuk tárolni a személyes adatainkat és multimédiás tartalmainkat is, ehhez ráadásul nem szükséges kliens program a számítógépre, elég csak a telefonba előre telepített alkalmazást használnunk. A készülékeken megtalálható LG Sync nevezetű program rögtön kétféle szinkronizációs módot kínál: a PIM szinkronizálás a nevének megfelelően a névjegyeket, naptárat, feladatokat és jegyzeteket érinti, míg a Link LG Sync a számítógépre telepíthető segédprogramon keresztül küldött kompatibilis állományok letöltéséért felelős protokoll.  A segédalkalmazás az LG PC Suite telepítésével egy időben kerülhet számítógépünkre. Ennek hatásra a jobb egérgombra felugró helyi menüben megjelenik néhány új opció, mely segítségével a számítógépen tárolt vagy webböngészőben megnyitott képeket küldhetünk a telefon galériájába, vagy egyenesen háttérképnek állíthatjuk be őket, míg a böngészőn belül kijelölt szövegeket is küldhetünk jegyzet vagy feladatlistánkra. Az AirSync további előnyei közé tartozik a böngészők szinkronizálása is, ami annyit tesz, hogy mind a könyvjelzők, mind az előzmények összefésülhetők asztali gépünk azonos listáival, utóbbiak ráadásul külön mappába kerülnek a telefon böngészőjén, így könnyedén folytathatjuk az adott weblap olvasását egyik eszközről a másikra váltva.

A webes felület: minden egy helyen
A webes felület: minden egy helyen [+]

A webes profilhoz tartozik egy könnyen használható felület is, itt az adataink szerkesztése mellett természetesen újakat is vehetünk fel, a felület támogatja a .csv fájlokból történő importálást is, de még a Google fiókhoz tartozó naptárak bejegyzéseit is átemelhetjük – az efféle szinkronizálás beállítása csak itt lehetséges. Mindezek mellett megtekinthetjük a szinkronizálásra várakozó fájlokat, amikhez itt is adhatunk újakat, vagyis az AirSync kihasználásához nem vagyunk száz százalékosan saját számítógépünkhöz kötve, egyedül az integrált funkciók hiányozhatnak egy idegen gépen.

A PC Suite névjegykezelője
A PC Suite névjegykezelője [+]

A PC Suite-ra visszatérve érdemes még tudni, hogy a készülék tudásától függő ugyan, de ezen a felületen keresztül a címjegyzék és naptár állományok mellett jegyzeteket, bármely mappában tárolt üzeneteinket, fényképeinket és videóinkat, zenéinket és java játékainkat és alkalmazásainkat is tudjuk csereberélni a telefon és a számítógép között. Minden funkció külön oldalt kapott, amelyeken részletesen tudjuk szerkeszteni adatainkat. Mindezeken túl a telefon szoftverének frissítése is a PC Suite alkalmazáson keresztül történik.  Az alkalmazás bejelentkezés után az AirSync weblapjáról, a készülékünk terméktámogatási oldaláról, vagy közvetlenül ide kattintva tölthető le.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés