Hirdetés

Letiltotta a Realme GT-t az AnTuTu

Lehet, hogy AnTuTu sem hótiszta, de a pontszámokkal való csalást továbbra sem engedik.

Az AnTuTu egy ideje nem elérhető hivatalosan a Google Play Store-ban, ettől függetlenül még mindig hatalmas adatbázissal rendelkező program, ami releváns összehasonlítást tesz lehetővé a készülékek teljesítményére vonatkozóan, plusz, az Apple App Store-ban továbbra is jelen van, úgyhogy nem teljesen világos, konkrétan mire alapozza a Google a gyanúját, ami tényleges szankciókat is eredményezett, de tény, hogy az Android rendszerű eszközök között nem kívánatos programmá nyilvánították a 2011 óta létező appot.

Ettől függetlenül az AnTuTu továbbra is mértékadó tudott maradni, annak ellenére, hogy a gyártók számos esetben próbálták meg manipulálni az eredményeket. Most speciel a Realme. Nem teljesen lehetetlen, hogy egy készülék 700 ezer pont körüli eredményt realizál, az Asus ROG Phone 5 nálunk például 722 ezret gurított, igaz, masszív külső hűtéssel és speciális rendszerbeállításokkal megtámogatva, de a Xiaomi Mi 11 is nagyon közel végzett a 700 ezres álomhatárhoz. A Qualcomm Snapdragon 888-as referencialapkája egyébként 735439 pontos maximumot tudott kipréselni.

Realme GT 5G
Realme GT 5G

Ehhez képest a Realme alelnöke által előzetesen posztolt 770221 pontos eredmény kissé irreálisnak tűnik, ahogy az AnTuTu által megvásárolt random Realme GT 5G 750 ezer pontos teljesítménye is. A szoftver ellenőrzése után kiderült, hogy a Realme GT tesztkörnyezetben kihagy néhány részfeladatot, illetve nem rendeltetésszerűen allokálja az erőforrásokat, úgy pedig nem nehéz nagyot alkotni. Úgyhogy az AnTuTu nyilvánosságra hozta a vizsgálat eredményeit és három hónapra eltiltotta a Realme GT készülékeket a program használatától.

Kimaradt pár lépés a JPG kép dekompressziója során.
Kimaradt pár lépés a JPG kép dekompressziója során.

Érdekes kérdés, hogy mit találnak, már ha keresnek egyáltalán bármit is az Oppo és az IQOO háza táján, amelyek szintén hasonló eredményeket publikáltak a készülékek tényleges bemutatása előtt. Az Oppo Find X3 771491 ponttal döntött rekordot, az IQOO 7 pedig 752935 ponttal vagánykodott a januári premier előtt.

Megérkezett a Realme hivatalos állásfoglalása is, amelyben biztosítják a vásárlókat, hogy a Snapdragon 888 által nyújtott csúcskategóriás hardveres teljesítmény mellett a tényleges felhasználói élmény is kiemelt szempont a gyártó számára és az elért pontszám az AnTuTu jelenlegi verziójának adatain alapulnak.  Viszont mindaddig, amíg nem tisztázzák a helyzetet az AnTuTu-val, nem használják fel az eredményeket a hivatalos marketing részeként, ahogy egyébként eddig sem tették.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés