Lefotózták a terepre termett S7 active-ot

Úgy tűnik, hogy a vízálló Galaxy S7 és S7 edge után tényleg érkezik az újabb Active utótagú, ütésálló modell.

A két új Samsung Galaxy S7 variáns egyik legjobb tulajdonsága az IP68-as por- és vízálló védelem, és bár az átlagfelhasználó nem szokta víz alá meríteni mobilkészülékét, az extra védelem sosem jön rosszul. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy az idei csúcsmodellek egyelőre népszerűbbek a tavalyiaknál, ám van, akinek az édesvíz és az apró porszemek kívül tartása nem elég - számukra találta ki a Samsung az active sorozatot.


[+]

Az Xcover eszközök mellett megjelent már Tab Active néven jóval nagyobb készülék is, és az S5, illetve az S6 is kapott MIL-STD-810G standardnak megfelelő, ütés-, rázkódás vagy éppen sós víz ellen védett variációt, bár ezek elérhetősége korlátozott volt. Úgy tűnik, hogy a Galaxy S7 Active folytatja a sort, és a korábban már lebuktatott csúcsmobilról végre konkrét fotók is beérkeztek, méghozzá a messzi Vietnamból. Az S7 Active elnevezésről a hátlapi felirat, az amerikai AT&T szolgáltató részvételéről pedig annak logója tanúskodik – tavaly is ennél az operátornál bukkant fel először az aktuális ütésálló csúcskészülék.


[+]

Bár a bejelentés előtt álló S7 Active sarkait és íveit viszonylag vastag, szemre gumiszerű anyag veszi körbe, az oldalsávok talán fémből vannak a szívós konstrukcióért. A hátlapról ugyan külön is készült fotó, annak a jobb és baloldalt „túl lógó” szélei arra engednek következtetni, hogy nem lesz a látszólag műanyag lemez lepattintható. A zárt kivitel mellett szól az oldalt elhelyezett SIM-tálca is. Az S7 Active várhatóan 4 gigabájt RAM-mal, Snapdragon 820-as SoC-vel, QHD megjelenítővel, ujjlenyomat-olvasóval, MIL-STD-810G minősítéssel és hatalmas teleppel mutatkozik be. A mikor egyelőre a nagy kérdés, az elődmodell mindenesetre lassan egy éves lesz, az S7 pedig korábban érkezett az S6-nál, úgyhogy az S7 Active bármikor befuthat.

Azóta történt

Előzmények

  • Biztossá vált, hogy érkezik a Galaxy S7 Active

    A Samsung az egyik saját applikációjában buktatta le a Galaxy S7 Active nevet, a mögötte rejlő kütyüről már többször is lehetett hallani.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés