Galaxy blog: Jól fogy az S7, az USA-ban ismét a Samsung az élen

Sokkal nagyobb az érdeklődés a Galaxy S7 és az S7 edge iránt, mint tavaly ilyenkor, az elődmodellek esetében. A Samsung Mobile az Egyesült Államokban visszaszerezte a piacvezető pozíciót.

Külsőleg változott a Samsung Galaxy S7 és az S7 edge a legkevésbé egy év alatt, ám ezek a különbségek sem jelentéktelenek: a lekerekített hátlap kényelmesebb fogást, az 5,5 hüvelykesre nőtt edge modell pedig méretbeli alternatívát nyújt. Kisebb ugyanis a Note5 phabletnél, ám nagyobb a sima S7-nél, és ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy idén a vásárlók 47%-a az ívelt kijelzős változatot válassza a lapos helyett, írja a Counterpoint Research. A microSD kártyafoglalat és a por- és vízálló kivitel visszatérése ugyancsak a sorozat előnyére vált, az üzemidő pedig tetemeset lépett előre. Mindez a korábbi starttal kombinálva világszerte nagyobb érdeklődést hozott az elődmodellekkel összevetve.

A Galaxy S7 edge az A9 (2016) és az S7 szendvicsében
A Galaxy S7 edge az A9 (2016) és az S7 szendvicsében [+]

A Counterpoint szerint az értékesítés első hónapjában egyes régiókban 50%-kal jobban fogyott az S7 széria, mint az S6 modellek annak idején. Az Egyesült Államokban 30% volt az előrelépés, Európában 20%, Kínában pedig 10%. A koreai piac mutatta a legkisebb változást. Ami a márciusi eladásokat illeti, a csúcskészülékek és más Galaxyk sikere hozzájárult ahhoz, hogy a Samsung visszaszerezze az első helyet az értékesítési listán az USA-ban, 28,8%-os részesedést megkaparintva. Az Apple a csökkenő iPhone-ok iránt érdeklődés miatt 23%-ra esett vissza, míg az LG igen jó számokat volt képes felmutatni: 17,1%-kal zártak a dobogó alsó fokán. A Samsung a különféle akciókkal és az egyre csökkenő árú Gear VR-ral igyekszik az érdeklődést fenntartani – no és persze a pozitív felhasználó visszajelzésekkel.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Mobilarena TV: Kell edge hét együttlét

    És ezt a hetet rá is szánjuk, hogy tüzetesen kiismerjük a por- és vízálló, microSD kártyával felszerelt, igencsak mutatós Galaxy S7 edge-et és minden újdonságát. Este 6-kor kezdjük.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?