Kiterjeszti a Galaxy S20-ak támogatását a Samsung

Lejárt az ígért szoftveres támogatás ideje, de kapnak még biztonsági csomagokat a készülékek.

Idén véget ért a Samsung Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra ígért szoftveres támogatásának ideje, ami három Android főverzió-frissítést és a megjelenéstől számítva négy év rendszeres, havi szinten érkező biztonsági javítást jelentett. A dél-koreai márka ugyanakkor bejelentette, hogy bár a négy év letelt, továbbra is érkeznek majd biztonsági csomagok a Galaxy S20-as telefonokra, de havi rendszeresség helyett negyedévente, vagyis három havi ciklusokban.

Balról jobbra: S20, S20+ és S20 Ultra
Balról jobbra: S20, S20+ és S20 Ultra [+]

Azt egyelőre nem tisztázta a Samsung, hogy ezeket a negyedéves periódusokat meddig fogja tartani, valószínűleg ennek az évnek a végéig. Az sem egyértelmű, hogy a Galaxy S20 FE is beleesik-e majd a kiterjesztett támogatásba, vagy sem, a támogatási oldal egyelőre csak a sima S20-as szériát említi, az S20 FE pedig a havi frissítéseket kapó telefonok közt szerepel.

A gyártó korábban is adott már ki szoftveres javítócsomagokat és biztonsági frissítéseket olyan eszközökhöz, amiknek a hivatalos támogatottsági ideje lejárt, úgyhogy ez nem újdonság. Az idén bejelentett 7 éves terméktámogatást megelőzően 2019-ben volt utoljára nagyobb változás a Samsung szoftveres támogatása kapcsán, ekkor vezették be, hogy a globális megjelenéstől számított minimum négy évig legyenek biztonsági csomagokkal támogatva telefonjaik.

Előzmények

Hirdetés