Kezünkben a Huawei P8 Lite

A héten ment ki Huawei P8 tesztünk kiadás előtti szoftververzióval, és azt kapásból meg tudtuk állapítani a tavaszi Veletechen kitett, frissebb rendszert futtató P8 készülékeket megnyomogatva, hogy bekerült a kopogtatófunkciók kikapcsolásának lehetősége, ami azért hasznos, mert tesztkészülékünk hangszórójának járatásakor attól az érintőkijelző némileg megzavarodott, ez azonban már a múlté.

A Huawei veleteches standján a Huawei P8 Lite is felbukkant
A Huawei veleteches standján a Huawei P8 Lite is felbukkant [+]

Rögtön az után, hogy ezt erre a jó hírre rábukkantunk, megláttunk egy készüléket, ami nagyon csöndben startolt el, a P8 Lite ugyanis kihagyta az április 15-ei, londoni bemutatót, pedig egy olyan, jól belőtt középkategóriás készülékről van szó, amely heteken belül a boltok polcaira kerül. Az eszköz paraméterei: 143 x 70,6 x 7,7 milliméter, tömege 131 gramm.


[+]

A P8 Lite öthüvelykes HD kijelzővel felszerelt, műanyag házas mobil, amelynek fémes hatású oldalkerete egész ügyesen imitálja az alumínium burkolatot, persze fogásakor kiderül, hogy plasztik. Ezzel egyébként semmi gond nincs, mivel az összeszerelés érzésre remek lett. Az IPS kijelző alatt nyolcmagos, Kirin 620-as SoC bújik meg 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtos belső tároló kíséretében, amely microSD kártyával bővíthető. Az említett, 64 bites rendszerchip nyolc, 1,2 gigahertzre skálázott Cortex-A53-as magot tartalmaz. A grafikus feladatokat a kissé koros Mali-450MP4 látja el, az energiaellátásért pedig 2200 milliamperórás akkumulátor felel.


[+]

A Huawei a középkategóriában is fontosnak tartja a jó hálózati sebességet, ezért a P8 Lite képes felcsatlakozni a hazai 4G LTE hálózatokra. A kamerás képességek is fontosak a kínai gyártónak, ezért a hátlapra 13, az előlapra pedig 5 megapixeles szenzor került. A Huawei P8-hoz hasonlóan a P8 Lite is Android 5.0-n alapuló, EMUI 3.1-es rendszerrel kerül forgalomba, várhatóan 80 ezer forintos kártyafüggetlen kezdőáron, kétéves hazai gyártói garanciával, de a szolgáltatóknál kedvezőbb áron is hozzá lehet majd jutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés