Először pillanthatjuk meg a "Nokia C1"-et

Amikor a Microsoft rátenyerelt a Nokia mobilos részlegére, lényegében egy világnak és egyben egy korszaknak lett vége, hiszen a finnek az ezredfordulónál még uralták a mobilos piacot, végül mégis sanyarú sorsra jutottak. Sajnos egy kicsit későn ébredtek rá arra, hogy az érintőkijelző nagyon gyorsan terjed, az iPhone-t pedig nem tartották elég nagy konkurensnek, nem utolsó sorban pedig a Symbian operációs rendszert is túl sokáig akarták a felhasználókkal megetetni, pedig már rég látszott, hogy az iOS vagy az Android sokkal többre képes.

Renderképek a Nokia C1-ről.
Renderképek a Nokia C1-ről (forrás: GSMArena) [+]

Amikor a Microsoft befejezte a Nokia felvásárlását, és kihozták az első, saját logójukkal és nevükkel ellátott Lumia készüléket, még nem lehetett tudni, hogy vajon láthatunk-e még az életben finnek által gyártott okostelefont (mert tabletet ugye minden gond nélkül piacra dobhatnak, az N1 is nem sokkal ezután látott napvilágot). Szerencsére az eleinte még inkább nemlegesnek tűnő válasz mára megváltozott, és úgy hírlik, hogy a finnek bizony 2016 utolsó negyedévében egy új készülékkel próbálják meg visszahódítani a vásárlók szívét, más kérdés, hogy immár nem Windows Phone operációs rendszert fognak használni, hanem Androidot. Abból is már az Android 6 Marshmallow egyik verzióját, de az sem kizárt, hogy már az Android 7 N (mert ugye betűrendben majd az N következik) változata fog szolgálatot teljesíteni.

Ez már állítólag egy élőben lőtt fotó a Nokia C1-ről
Ez már állítólag egy élőben lőtt fotó a Nokia C1-ről [+]

A fenti képeken jól látható, hogy körülbelül milyen formatervre lehet majd számítani az egyelőre csak "C1" néven emlegetett mobil esetén. Hozzá kell azonban tenni, hogy ez még nagy valószínűséggel csak egy prototípus, a végleges változat ettől jelentősen eltérhet. Az anyaghasználat sem világos még, hogy műanyagra vagy fémre voksol-e majd a Nokia. Az mindenesetre valószínűsíthető, hogy egy 1080p felbontású megjelenítővel próbálkoznak először (mondjuk lehet a végén QHD lesz, hiszen a Sony már most a 4K-nál tart), és az Intellel való együttműködést sem dobják a kukába, ezért valamint Atom chipsetre lehet számítani. A kutatás és a fejlesztés immár Kínában zajlik, vagyis bőven lesznek majd újdonságok a cég életében, és idő is lesz erre a szegmensre koncentrálni, hiszen a HERE Mapset már eladták, a távközlési szektorban pedig erősödtek az Alcatel-Lucent felvásárlásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • A régi időket idézi az új Nokia mobil

    A 222 és 222 Dual SIM névre keresztelt készülékek a jó öreg nyomógombos irányvonalat viszik tovább, Series 30+ szoftverrel és 2,4 hüvelykes kijelzővel.

  • Jövőre érkezhetnek az új Nokia okostelefonok

    Pár hete még cáfolta, most viszont azt nyilatkozta a finn vállalat vezérigazgatója, hogy az N1 táblagépet követően jövőre Nokia okostelefonok is megjelenthetnek.

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

  • Alkalmazásbemutató: Nokia Z Launcher

    A Nokia N1 táblagépet a Mobilarena TV adásában már bemutattuk, most pedig az N1-en is futó és bármely androidos eszközre telepíthető Z Launchert vesszük górcső alá.

Hirdetés